MESAJUL PUBLIC al presedintelui OBBCSSR

Cei 25 de membri ai OBBCSSR din TABEL trebuie sa trimita membrilor CN, SOLUTII LEGALE pentru a fi trimise viitorului Ministru al Sanatatii privind viitoarea lege a profesiilor de bbc ist in sistemul sanitar.

Organele de conducere ale OBBCSSR – CN, BExN, Presedinte – au dreptul statutar sa incredinteze sarcina celor 25 de membri ai OBBCSSR identificati activi pentru profesii in afara cadrului legal si statutar al OBBCSSR sa ofere fara impact financiar solutii legale membrilor CN al OBBCSSR pentru a fi prezentate viitorului Ministru al Sanatatii .

In calitate de presedinte in exercitiu al OBBCSSR ales incontestabil legal si democratic in primul rand pentru ca peste 2/3 dintre membrii filialei OBBCSSR Bucuresti care are ca membri peste 1/3 dintre toti membrii OBBCSSR, m-au ales sa ii reprezint in CN care este organul de conducere al OBBCSSR am atributia conform lit.(i) art.49 al Statutului OBBCSSR sa ma asigur de “ apararea imaginii OBBCSSR coordonand activitatea din toate filialele OBBCSSR”.

Ani de zile eu am aparat singura imaginea OBBCSSR nu “m-am asigurat” asa cum scrie explicit Statutul.
Un grup de membri ai OBBCSSR in numele unei libertati de exprimare gresit intelese, au scris public numai minciuni despre Legea 460/2003, legea de reglementare a exercitarii profesiilor de bbc ist in sistemul sanitar, care ne-a dat toate drepturile profesionale legale actuale.
Este timpul ca sa aplic ad literam lit.(i) art.49 din Statutul OBBCSSR care scrie ca presedintele OBBCSSR “ se asigura” de apararea imaginii OBBCSSR, nu o asigura singur.
In acest sens, in spiritul si litera legii 460/2003 si a Statutului OBBCSSR, solicit membrilor CN votul pentru o Hotarare si o Motiune “Apararea IMAGINII OBBCSSR – o obligatie a fiecarui membru”.


Pentru a facilita la CN on line din 27.11.2021 dezbaterile membrilor la Hotararea si Motiunea “Apararea IMAGINII OBBCSSR – o obligatie a fiecarui membru”, in calitate de presedinte in exercitiu al OBBCSSR am facut publice pe www.obbcssr.ro toate documentele pe care Legea de reglementare 460/2003 si Statutul OBBCSSR ma obliga sa le prezint membrilor CN in calitate de presedinte in exercitiu al OBBCSSR:

 • Raportul de activitate al organelor de conducere ale OBBCSSR – AGN, CN, BExN, Presedintele BExN;
 • Raportul de venituri si cheltuieli al OBBCSSR pentru anul 2020;
 • Schema de personal estimata si Bugetul estimat al OBBCSSR pentru anul 2022.

Orice persoana interesata poate gasi public si citi documentele sus mentionate deci nu le voi mai prezenta membrilor CN . In acest fel dupa votarea documentelor publice fiecare membru al CN are alocat un timp de 5 min sa exprime public opiniile personale sau ale membrilor din filiala fata de situatia in care se afla membrii OBBCSSR din cauza exclusiva a unui grup de membri ai OBBCSSR alcatuit din 25 de membri cu nume/ prenume/ filiala prezentati in TABEL si potential altii care pot fi adaugati ulterior.


Membrii OBBCSSR pot exprima opiniile lor privind APARAREA IMAGINII OBBCSSR direct presedintelui OBBCSSR pe adresa de email presedinte@obbcssr.ro.


Fiecare dintre membrii prezentati in TABEL a facut PUBLIC afirmatii false, mincinoase, despre Legea de reglementare 460/2003 , despre OBBCSSR, despre PROFESIILE reglementate de OBBCSSR .


In calitate de presedinte in exercitiu al OBBCSSR pentru mandat 2020-2024 , ales incontestabil democratic si statutar, sunt ferm hotarara sa aplic legea si Statutul OBBCSSR si de aceea propun CN adoptarea unui Motiuni si a unei Hotarari prin care grupul de 25 de membri ai OBBCSSR activi pe diferite retele de socializare dar in afara cadrului legal si statutar al OBBCSSR, activi si in relatia cu MS pe ascuns de OBBCSSR ( fara a ne informa macar) sa se implice in cadrul statutar al OBBCSSR si sa propuna membrilor CN solutii concrete fara impact financiar de rezolvare a situatiei in care ne-au adus pe noi toti din inconstienta sau din interese.
Care este pe scurt situatia:

 • Titlul IX privind bbc istii din sistemul sanitar din Legea profesiilor din sanatate a fost publicat in dec 2017 pe site www.ms.ro unde a stat pana in nov. 2019 ( a fost retras de fostul Ministru PNL al Sanatatii A Costache in urma adreselor oficiale ale presedintelui in exercitiu al OBBCSSR);
 • Titlul IX elaborat de MS in 2017 fara consultarea OBBCSSR nu conntine actualul nivel de calificare al membrilor OBBCSSR: nu contine obligativitatea masterului , nu contine actuala SPECIALIZARE legala de 4 ani a membrilor OBBCSSR deci scade actualul nivel de calificare al membrilor OBBCSSR fara a prezenta solutii ce se va intampla in viitor cu actualii membri ai OBBCSSR care detin un nivel de calificare in medicina de laborator conform cu Directivele europene actuale si EFLM Syllabus;
 • Liliana Goga membru al filialei OBBCSSR Dolj a postat pe facebook in 7 dec 2017 ( concomitent cu publicarea pe site www.ms.ro a Titlului IX) un “ Bilant” in care a scris ca un grup de bbc isti au fost in 2017 de trei ori la discutii cu reprezentantii MS pentru a discuta despre “ profesii” pe ascuns de OBBCSSR, fara a informa CN si BExN, conducerea OBBCSSR;
 • cine a facut parte nominal din grupul de bbc isti care a fost de 3 ori la discutii despre profesii cu reprezentantii MS in 2017 si ce anume au discutat , sunt informatii care au fost facut publice numai partial, pe diferite grupuri de facebook ( facebook a fost declarat spatiu public de ICCJ);
 • biologul Cocos Relu care nu este membru al OBBCSSR s-a laudat pe facebook ca a fost la discutii cu reprezentantii MS despre profesii si tot el a scris pe facebook ca a fost la discutii cu reprezentantii MS impreuna cu biologul Mixich R.E.A fosta presedinta pensionara a filialei OBBCSSR Dolj care a dat o Declaratie in care a recunoscut ca a fost in 2017 la discutii cu reprezentantii MS;
 • biologul Mixich REA este pensionar si exclus din OBBCSSR pentru neplata cotizatiei deci nu mai poate primi nicio sarcina de la CN pentru ca nu mai este membru al OBBCSSR;
 • biologul Cocos Relu nu era in 2017 membru al OBBCSSR ; a depus in sept 2020 solicitarea de a deveni membru al OBBCSSR dar pentru ca nu a indeplinit conditiile legale actuale de inscriere in OBBCSSR nu a fost acceptat in OBBCSSR. A dat in judecata OBBCSSR, a pierdut procesul , are drept la apel , poate ca va deveni membru al OBBCSSR cand indeplineste conditiile de inscriere legale, dar in acest moment Cocos Relu nu este membru al OBBCSSR si prin urmare nu poate primi sarcini de la CN pentru ca nu este membru al OBBCSSR.
 • Liliana Goga este membru al filialei OBBCSSR Dolj , are certificat de membru al OBBCSSR vizat inclusiv pentru anul 2020 deci poate primi de la CN orice sarcina ca membru al OBBCSSR.


Ceilalti membri care sunt pe TABEL pot primi ca membri activi ai OBBCSSR sarcini de la CN pentru ca sa se implice fiecare in rezolvarea situatiei existente public pe www.ms.ro din Titlul IX .


Statutul OBBCSSR prevede la art.17 lit (b) si lit ( e) obligativitatea rezolvarii sarcinilor de catre fiecare membru in urma incredintarii sarcinilor de organele de conducere ale OBBCSSR.


Nivelul de calificare al bbc istilor din sistemul sanitar existent public pe www.ms.ro in Titlul IX numai cu studii superioare de licenta in bbc ( a carei durata este de 3 ani ca si cea a asistentilor medicali licentiati la Medicina) este un nivel de calificare care corespunde total cu opinia din Petitia a 300 de medici cu specialitatea medicina de laborator adresata Guvernului, Parlamentului , MS publica inca atat pe site ul oficial al Colegiului Medicilor din Bucuresti www.cmb.ro cat si pe site ul Societatii Romane de Microbiologie www.srm.ro.


Petitia medicilor din 2019 , existenta inca public , adresata MS, Guvernului , Parlamentului este semnata de dl.prof univ.dr A Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si fost reprezentant al Romaniei la OMS.


Cei 25 de membri ai OBBCSSR extrem de activi pentru profesii in afara cadrului legal al OBBCSSR au posibilitatea sa ofere solutii concrete fara impact financiar membrilor CN astfel incat bbc istii sa nu devina in laboratoare “tehnicieni cu studii superioare” asa cum scrie in Petitia semnata de dl.prof univ.dr A Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si fost reprezentant al Romaniei la OMS, actual deputat PSD si potential Ministru al Sanatatatii.


La webinar ul IFCC din 10.11.2021 orice membru OBBCSSR a aflat ca bbc istii din Potugalia sunt tehnicieni cu studii superioare pentru ca nu au ca bbcistii din Romania o lege de reglementare in care sa existe SPECIALIZAREA de 4 ani asa cum au bbc istii din Romania Legea de reglementare 460/2003 in care la art.12 este prevazuta SPECIALIZAREA actuala legala de 4 ani a membrilor OBBCSSR.


Legea de reglementare a exercitarii profesiilor de bbc ist in sistemul sanitar a fost promovata in Parlament de presedintele in execitiu al OBBCSSR Dr. Constanta Popa, chimist medical principal in perioada 2000-2004 cand a fost deputat in cadrul Comisiei pentru Sanatate.

Organele de conducere ale OBBCSSR – CN, BExN, Presedinte , au dreptul statutar sa incredinteze sarcina celor 25 de membri ai OBBCSSR identificati activi pentru profesii in afara cadrului legal si statutar al OBBCSSR sa ofere fara impact financiar SOLUTII LEGALE membrilor CN al OBBCSSR pentru a fi prezentate viitorului Ministru al Sanatatii.