Formularul de solicitare a avizarii OBBCSSR pentru anul 2024

Fiecare membru al OBBCSSR indiferent dacă lucrează la privat sau la stat are nevoie de avizarea pentru anul 2024 a certificatului de membru al OBBCSSR pentru ca angajatorul sau sa obtina punctajul aferent de la CNAS / CJAS – vezi FOTO.

La data de 1 martie 2024 va fi disponibil public pe http://www.obbcssr.ro
Formularul de solicitare a avizării de către OBBCSSR a certificatului de membru pentru anul 2024.
Datele colectate de OBBCSSR din Formularul de solicitare a avizării certificatului de membru de către OBBCSSR pentru anul 2024 sunt transmise de OBBCSSR in Registrul Profesionistilor din Sanatate al MS; constituie infracțiune nedeclararea pe Formular conform realității a tuturor informațiilor asumate sub semnatura.
Fiecare membru solicitant al avizarii pentru anul 2024 a certificatului de membru trebuie sa trimita dupa 1 martie 2024 pe email pe adresa obbcssr@gmail.com :

 1. Formularul de solicitare a avizării certificatului de membru de către OBBCSSR pentru anul 2024;
 2. Dovada platii cotizatiei de membru pentru anul 2024
  si sa pastreze urmatoarele documente pentru a le trimite cand ii vor fi solicitate :
 • Asigurarea de malpraxis valabila pentru anul 2024;
 • Dovezile :
 • fie ca a acumulat 200 de puncte EMC din perioada 2020-2024 inclusiv din creditele reportabile;
 • fie ca a acumulat 40 puncte EMC pentru anul 2024;
 • fie o declaratie pe proprie raspundere ca urmeaza sa efectueze in anul 2024 cele 40 puncte EMC.

Angajatorii depun la CNAS/ CJAS certificatele de membru vizate de OBBCSSR “pentru fiecare biolog, chimist, biochimist medical care își desfășoară activitatea la furnizor într-o formă prevăzută de lege și care urmează să fie înregistrat in contract și să funcționeze sub incidența acestuia, valabil la data încheierii contractului si reînnoit pe toata durata derulării contractului” art. 73 alin. 2 lit. ș) Secțiunea a II – a Ordinului comun MS/CNAS nr. 1857/441/2023.
ATENTIE !

 1. Angajatul membru al OBBCSSR pierde locul de munca pe perioada suspendarii lui din contractul angajatorului cu CNAS/ CJAS daca angajatorul NU depune la CNAS certificatul de membru al OBBCSSR AVIZAT de OBBCSSR , conform Art. 16 alin. (1) lit. f) Anexa nr. 21 din Ordinul MS/CNAS nr. 1857/441/2023;
 2. Angajatorul pierde banii de la CNAS/ CJAS pentru ca i se suspendă Contractul de furnizare de servicii medicale incheiat cu CNAS/ CJAS de la data la care casa de asigurări de sănătate constată că angajatul membru al OBBCSSR nu are certificatul de membru al OBBCSSR AVIZAT de OBBCSSR;

Este public pe http://www.obbcssr.ro
Codul de etică al OBBCSSR avizat de MS pe care fiecare membru al OBBCSSR are obligația de a-l respecta.