Fiecare membru al OBBCSSR este preocupat de viitorul său în sistemul sanitar

OBBCSSR și toți membrii săi au aflat oficial abia în luna IUNIE 2021 că MS, “într-un cadru mai amplu”, modifică toată legislația privind BBC-iștii din sistemul sanitar din România pentru a corespunde cu “tematica europeană” în chimie clinică și medicină de laborator, nu au aflat oficial în urmă cu o lună sau nu au aflat oficial în urmă cu 3 ani.

Membrii OBBCSSR știu cu certitudine din postările publice de pe grupuri de facebook că un grup de BBC-iști (unii dintre ei membri activi ai OBBCSSR) a fost pe ascuns de OBBCSSR în anul 2017 de trei ori la discuții cu reprezentanții MS pentru ”revendicări de reglementare a profesiei” –vezi FOTO – generate de ”neadevăruri legate de exercitarea profesiei noastre, neadevăruri care de-a lungul anilor ne-au fost prezentate drept victorii ale OBBCSSR” – vezi FOTO.
Grupul de BBC-iști membri ai sindicatului Promedica nu a fost la MS pentru revendicări salariale de modificare a Legii salarizării 153/2017 ci declară pe facebook că a fost ”în MS” pentru “revendicări de reglementare a profesiei”. 

Pentru că fiecare membru al OBBCSSR este preocupat de viitorul său în sistemul sanitar și pentru că fiecare membru al OBBCSSR este afectat de discuțiile purtate pe ascuns de OBBCSSR cu reprezentanții MS, membrii OBBCSSR, în baza art. 14, alin (2) din Statut,  solicită public membrilor activi ai OBBCSSR care în 2017 au fost pe ascuns de OBBCSSR de trei ori la discuții cu reprezentanții MS, să facă publice până la 15 septembrie 2021 cele trei discuții privind profesiile cu reprezentanții MS din 2017 și să prezinte public membrilor OBBCSSR care sunt:

  • ”neadevărurile legate de exercitarea profesiei noastre, neadevăruri care de-a lungul anilor ne-au fost prezentate drept victorii ale OBBCSSR”?
  • ”revendicările de reglementare a profesiei”? – vezi FOTO.

OBBCSSR, toți membrii OBBCSSR și opinia publică cunosc cu certitudine că în Titlul IX elaborat de MS în anul 2017 BBC-iștii din sistemul sanitar au ca nivel de pregătire profesională doar licență (3 ani după anul 2007) pentru că propunerea legislativă elaborată de MS în 2017 a fost publică până în nov. 2019 pe site www.ms.ro.

În titlul IX din 2017 nu există actuala “competenta de a efectua analize de laborator”– master, nu există specializarea actuală legală de 4 ani din art.12 al Legii 460/2003.
Fără “competenta de a efectua analize de laborator”– master cu disciplinele din Tematica European Syllabus  și fără specializarea actuală legală de 4 ani din art.12 al Legii 460/2003, BBC-iștii din laboratoarele de analize medicale  nu vor mai avea așa cum au acum 9 ani de pregătire profesională în “chimie clinică și medicină de laborator” conform tematicii europene dar vor avea același nivel de calificare cu toți foștii colegi de facultate care au aceeași diplomă de licență și uneori același master ceea ce nu este în interesul siguranței pacienților.

”in MS” la ”revendicări de reglementare a profesiei” au fost cei doi biologi nominalizați pe facebook – vezi FOTO: Relu Cocoș biolog care nu este membru al OBBCSSR și Mixich Rodica Eugenia Aurelia biolog pensionar la acea dată președintele în exercițiu al filialei OBBCSSR Dolj.
Facebook este declarat spațiu public de o instanță din România deci OBBCSSR nu încalcă GDPR publicând postările de pe facebook cu numele celor trei biologi.