Bbc isti medicali specialisti in Registrul National al Profesionistilor din Sistemul de Sanatate

Urmare a acțiunilor oficiale legale, constante si consecvente, conducerea OBBCSSR a reușit să convingă cu argumente legale Ministerul Sănătății să introducă biochimiștii medicali specialiști, biologii medicali specialiști, chimiștii medicali specialiști nominalizați ca profesioniști medicali specialiști în art. 942 al Ordonanței Guvernului nr. 18/30.08.2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, legea de bază a sistemului sanitar, publicată în Monitorul Oficial nr. 834 din 31 august 2021- vezi FOTO.


Biochimiștii, biologii, chimiștii MEDICALI principali care dețin legal o specialitate sunt biochimiști medicali specialiști, biologi medicali specialiști, chimiști medicali specialiști.


Registrul Unic al OBBCSSR are două categorii de membri:

  • biochimiștii, biologii, chimiștii care nu dețin încă legal o specialitate obținută de la Ministerul Sănătății și care nu vor fi raportați de către angajații OBBCSSR în Registrul National al Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate;
  • biochimiștii, biologii, chimiștii MEDICALI SPECIALIȘTI care dețin legal de la Ministerul Sănătății una sau mai multe din cele 27 de specialități actuale care vor fi raportați permanent și actualizați permanent prin munca angajaților OBBCSSR în Registrul Național al Profesioniștilor din Sănătate, document juridic care se va afla în proprietatea Ministerului Sănătății.
    OBBCSSR continuă demersurile oficiale la Ministerul Sănătății pentru ca cele 27 de specialități actuale ale membrilor OBBCSSR să fie nominalizate într-un text de lege similar Nomenclatorului specialităților medicilor și farmaciștilor.