Bbc-isti cu salarii nete lunare egale cu parlamentarii

Situatia egalitatii salariilor nete lunare ale unor bbc isti de la stat incepand cu 1 august 2020 cu salariile nete lunare ale parlamentarilor este extrem de benefica pentru bbc isti pentru ca la dezbaterea in Parlament a Legii profesiilor,
bbc istii cu salarii lunare nete egale cu indemnizațiile lunare nete ale parlamentarilor (de 10.500 lei) vor lupta si vor sustine actualele drepturi profesionale legale ale bbc istilor din sistemul sanitar membri ai OBBCSSR de pe pozitii salariale egale cu indemnizatiile parlamentarilor fara functii de conducere in Parlament.


Legea 51/2020 aplicata bbc istilor de la stat la 1 august 2020 nu a fost promovată în Parlament nici de către sindicate, nici de către grupurile de facebook , nici de către MS, nici nu a apărut în urma vreunui proces susținut financiar de membrii OBBCSSR angajați la stat ci a aparut prin demersurile personale din Parlament ale Dr. Constanta Popa.
Cel putin cateva sute de bbc isti membri ai OBBCSSR au salariile nete lunare egale cu indemnizatia lunara a parlamentarilor – vezi FOTO.


Situatia prezentata este valabila pentru salariul net lunar aferent lunii august 2020 pentru 11 membri ai OBBCSSR dintre cei 98 de membri ai OBBCSSR care au aceleasi locuri de munca (la stat sau la privat).


Salariile nete lunare cumulate a peste cateva alte sute de bbc-isti (de la contractul de baza plus contractul de garzi si part time urile din laboratoarele private) obtinute urmare a drepturilor profesionale legale ca membri ai OBBCSSR sunt egale cu indemnizatia parlamentarilor care nu au functii de conducere in Parlamentul Romaniei.

Sunt PUBLICE salariile angajatilor la stat, atat ale bbc-istilor de la stat cat si cele ale parlamentarilor, pentru ca sunt platite de la bugetul de stat.

“Un parlamentar primește în mână la sfârșitul lunii 10.500 de lei” a declarat deputatul USR Iulian Bulai pentru Europa Liberă in data de 25 februarie 2021 situatie confirmata pe web ul oficial al Parlamentului.


Nu toti bbc-istii care lucreaza la stat primesc ”in mana” la sfarsitul lunii 10.500 lei ca un parlamentar dar exista bbc isti fericiti care primesc “ in mana” la sfarsitul lunii fie cam cat un parlamentar, adica aprox 10.000 lei net fie chiar mai mult, adica peste 10.000 lei net, evident bani obtinuti prin munca și nivel de calificare în medicina de laborator.