Viza OBBCSSR pentru intreg anul 2022

Viza OBBCSSR pentru anul 2022  este unul dintre cele 12 documente eliberate de OBBCSSR membrilor sai, individual, la cerere, pentru cotizatia anuala  de 240/300/360 lei, dupa caz, in functie de gradul profesional.

Sunt PUBLICE pe pagina https://www.obbcssr.ro/viza-anuala/ (Bara de meniu albastra, rubrica “Viza anuala”) toate informatiile utile pentru completarea formularelor in baza carora presedintele in exercitiu al OBBCSSR isi asuma acordarea vizei OBBCSSR in avans pentru intreg anul 2022. 

Nici telefonic si nici pe email, OBBCSSR nu acorda consiliere/ consultanta individuala privind completarea formularelor de fiecare dintre cei 3500 de membri pentru ca toate informatiile explicite sunt publice pe pagina principala.


Unica dovada care trebuie trimisa la OBBCSSR este dovada platii cotizatiei anuale de 240/300/360 lei, dupa caz, ca dovada a calitatii de membru al OBBCSSR pentru viza acordata in avans pentru intreg anul 2022.

Fiecare membru trebuie sa plateasca individual cotizatia de membru al OBBCSSR pentru anul 2022 de 240/300/360 lei, dupa caz,  ( nu plateste angajatorul, nu plateste mama, prietena, etc).

Pe extrasul de cont bancar trebuie sa existe numele/ prenumele membrului OBBCSSR care solicita sa i se acorde viza pentru a avea dreptul de a munci in sistemul sanitar in anul 2022.

Cu exceptia dovezii platii cotizatiei pentru anii 2021 si 2022 niciun alt document cu numele/ prenumele solicitantului vizei NU trebuie trimis acum la OBBCSSR ( ex nu trebuie sa trimiteti suplimentele de la diplomele de licenta sau de master).

Documentele care trebuie trimise  pe email la OBBCSSR la solicitarea vizei pentru 2022 sunt:

  • formularul tipizat cu declaratia pe proprie raspundere completat,parafat si semnat;- formularul tipizat cu solicitarea vizei, completat, parafat si semnat;
  • dovada platii cotizatiei de membru – 2021 si 2022.


Formularul tipizat cu declaratia pe proprie raspundere care trebuie completat, parafat si semnat are 4 sectiuni care trebuie completate individual sub propria raspundere juridica a fiecarui membru al OBBCSSR:

  • Secțiunea A: Formarea profesională / nivel de calificare profesională
  • Secțiunea B: Competența profesională autoevaluată pin puncte EMC
  • Secțiunea C: Date profesionale și personale
  • Secțiunea D: Asigurare de malpraxis valabilă
  • Secțiunea E: Demonstrarea calității de membru al OBBCSSR

OBBCSSR va posta public instructiuni/ procedura de completare a formularului  tipizat pentru fiecare sectiune a Declaratiei pe proprie raspundere.