Avizarea de catre OBBCSSR a certificatului de membru – o cerinta a CNAS

Avizarea de catre OBBCSSR a certificatului de membru – o cerinta a CNAS

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea a invitat reprezentantii legali ai OBBCSSR la o întâlnire în sistem de videoconferință despre “problemele de actualitate întâmpinate de biochimiști, biologi și chimiști în desfășurarea activității profesionale, în special în relație cu casele de asigurări de sănătate”.

98% dintre angajatorii “bbc istilor din sistemul sanitar” membri ai OBBCSSR au contracte cu CNAS/ CJAS.

94% dintre bbc istii din sistemul sanitar membri ai OBBCSSR lucreaza in laboratoare de analize medicale in contract cu CNAS/ CJAS.

OBBCSSR va organiza grupuri de lucru ale membrilor sai din fiecare dintre cele 5 tipuri de laboratoare medicale din sistemul sanitar romanesc pentru identificarea de soluții punctuale la problemele PROFESIONALE de actualitate întâmpinate de biochimiștii, biologii și chimiștii din sistemul sanitar membri ai OBBCSSR în desfășurarea activității profesionale, în special în relație cu casele de asigurări de sănătate”.

Angajatorii depun la CNAS/ CJAS, similar ca si pentru medici si pentru asistentii medicali, certificatele de membru vizate de OBBCSSR “pentru fiecare biolog, chimist, biochimist medical care își desfășoară activitatea la furnizor într-o formă prevăzută de lege și care urmează să fie înregistrat in contract și să funcționeze sub incidența acestuia, valabil la data încheierii contractului si reînnoit pe toata durata derulării contractului” art. 73 alin. 2 lit. ș) Secțiunea a II – a Ordinului comun MS/CNAS nr. 1857/441/2023.

Angajatul membru al OBBCSSR, similar ca si medicul sau asistentul medical, pierde locul de munca pe perioada suspendarii lui din contractul angajatorului cu CNAS/ CJAS daca angajatorul, similar ca si pentru medici sau asistentii medicali, NU depune la CNAS certificatul de membru al OBBCSSR AVIZAT de OBBCSSR , conform Art. 16 alin. (1) lit. f) Anexa nr. 21 din Ordinul MS/CNAS nr. 1857/441/2023;


Angajatorul pierde banii de la CNAS/ CJAS pentru ca i se suspendă Contractul de furnizare de servicii medicale incheiat cu CNAS/ CJAS de la data la care casa de asigurări de sănătate constată că angajatul membru al OBBCSSR nu are certificatul de membru al OBBCSSR AVIZAT de OBBCSSR similar ca si medicii si asistentii medicali cu certificatele de membru avizate de organizatiile lor profesionale.


La 1 martie 2024 PUBLIC pe pagina de web www.obbcssr.ro va fi disponibil Formularul de solicitare a avizarii certificatului de membru al OBBCSSR pentru anul 2024.