Specializarea de 4 ani ELIMINATA de biolog in propunerea scindarii OBBCSSR fara consultare

Propunerea reorganizării / scindării OBBCSSR în două organizații independente – citește AICI – depusă la MS de biologul membru al OBBCSSR Cezar Cristian Rădulescu FĂRĂ CONSULTAREA membrilor OBBCSSR NU conține actuala specializare de 4 ani, art.12 din Legea nr. 460/2003 – citește AICI documentul primit oficial de la MS de președintele OBBCSSR dr. Constanța Popa.

Examenele naționale ale membrilor OBBCSSR sunt organizate acum de MS în baza art.12, Legea nr. 460/2003 pentru obținerea certificatului de SPECIALIST, aprobat prin OMS ca și pentru medici, în baza Publicației de examen a MS care prevede trimiterea la MS a mai multor documente printre care:

  • adeverință eliberată de angajator semnată de serviciul RUNOS și manager pentru experiența practică de 4 ani conform art.12, din Legea nr. 460/2003, într-un compartiment din LAM;

MS poate acorda derogare membrilor OBBCSSR de câteva luni de la vechimea (= experiență practică) de 4 ani din laborator pe baza unei cereri individuale trimise la MS împreună cu celelalte documente din dosar pentru examenul de obținere a certificatului de bbc-ist SPECIALIST in sistemul sanitar.

  • obligativitatea depunerii la dosar a certificatului de membru al OBBCSSR care atestă prin viza anuală punctele / creditele EMC în efectuarea pregătirii profesionale continue de către membrii OBBCSSR.

Proba teoretică de examen conține subiecte din Tematică și Bibliografia de examen existente pe www.ms.ro și www.obbcssr.ro studiate independent de fiecare membru al OBBCSSR.

Prin eliminarea SPECIALIZĂRII actuale de 4 ani, art. 12 din Legea nr. 460/2003, în propunerea reorganizării / scindării OBBCSSR care se aflăÎNCĂ depusă la MS, membrii OBBCSSR nu vor mai avea temei legal pentru obținerea de la MS (ca și medicii) a certificatului de SPECIALIST într-o specialitate din laborator.

FĂRĂ specialitate bbc-iștii din sistemul sanitar vor lucra în orice compartiment din laborator unde este nevoie de muncă fără statutul profesional actual și fără drepturile profesionale actuale: validare, parafa, șef de laborator, punctaj CNAS apropiat de cel al medicului.