Scopul manipularii pe facebook al membrilor OBBCSSR impotriva OBBCSSR

Scopul manipulării membrilor OBBCSSR împotriva OBBCSSR timp de 4 ani și în  continuare pe grupurile de facebook asociatiabbc, comunitatea bbc istilor, medicalScientistBBC, în numele exercitării dreptului constituțional al cetățenilor la liberă exprimare,  îl constituie distragerea atenției membrilor OBBCSSR de la modificările legislative efectuate de Ministerul Sănătății “ într-un cadru mai larg “ în care scad nivelul de calificare  al bbc iștilor din sistemul sanitar, competența profesională  și  implicit drepturile profesionale.


Toate informațiile postate pe facebook au caracter public și NU privat.


Informațiile au caracter PUBLIC indiferent de natura deschisă sau închisă a grupurilor de facebook.”Facebook este spațiu public și nu privat chiar dacă este accesibil doar unui număr restrâns de persoane” – Decizia 4546/2014 Înalta Curte de Casație și Justiție.


OBBCSSR a început să informeze  public pe pagina de web oficiala a OBBCSSR pentru ca toți membrii să aibă acces la informații având în vedere faptul că nu  toți membrii OBBCSSR au cont de facebook. Este o stranie  coincidență faptul că  doi dintre cei mai activi biologi de grupurile de facebook împotriva OBBCSSR, asociatiabbc, medicalScientistBBC și comunitateabbc,  au fost numiți politic în anul 2019 în funcții la stat în cadrul Ministerului Sănătății care modifică ”într-un context mai larg” legislația privind membrii OBBCSSR. Numele din postări sunt publice pe facebook iar  facebook este declarat spațiu public ca și pagina oficială de web a OBBCSSR.Toate acțiunile mincinoase de manipulare a membrilor OBBCSSR împotriva OBBCSSR  și a conducerii OBBCSSR legal și democratic alese au început  pe un grup de   facebook în anul 2017  cu postarea biologului Liliana Dalia Goga membru al filialei  OBBCSSR Dolj ca ”bilanț de final de an  2017” pentru a se lăuda că au fost pe ascuns de OBBCSSR de trei ori în anul 2017  la   negocieri   cu reprezentanții MS  privind “ reglementarea profesiei”.

În 16 decembrie 2017 a apărut pe www.ms.ro proiectul Legii profesiilor din sănătate cu Titlul IX în care nivelul de calificare al membrilor OBBCSSR este numai licența, fără “ competența” dată legal de un master medical cu toate disciplinele din Tematica European Syllabus  și fără actuala specializare de 4 ani din  art.12 , Legea 460/2003. 

Numai numele a doi biologi au fost făcute publice  pe facebook că au fost la discuții cu reprezentații MS : biolog-pensionar Mixich REA, fost președinte al filialei OBBCSSR Dolj și biolog Cocoș Relu care nu este membru al OBBCSSR.

Bbc istii care au fost  la  discuții cu reprezentanții MS în anul 2017 pe ascuns de OBBCSSR refuză să facă publice negocierile purtate cu reprezentanții MS privind profesiile membrilor OBBCSSR pe ascuns de membrii OBBCSSR,  ceea ce ridică mari suspiciuni. 


Viitorul  nivel  legal de calificare  al bbc istilor din sănătate    negociat pentru viitoarea lege  care va înlocui actuala Lege 460/2003 este extrem de important pentru membrii onești ai OBBCSSR.Rezultatele negocierilor purtate  cu reprezentanții MS în 2017 de grupul de bbc iști pe ascuns de OBBCSSR , vor fi urmărite cu maxim  interes de membrii onești ai OBBCSSR pentru că Ministerul Sănătății  a informat oficial OBBCSSR:  – în adresa MS nr. IM1599/14.06.2021 că este modificată legislația actuală referitoare la BBC-iștii din sistemul sanitar “într-un context mai larg”;

  • în adresa MS nr. 7887/7886/27.05.2021 că numai un număr mic de membri (ai OBBCSSR) îndeplinesc nivelul de calificare în medicina de laborator conform condițiilor europene actuale”.