Reprezentantul OBBCSSR la Adunarea Generala a IFCC din 10 aprilie 2022

Adunarea Generala a IFCC la care OBBCSSR este membru afiliat din aprilie 2020 are loc la Munchen Germania duminica 10 aprilie 2022 intre orele 13.00-16.00.

Reprezentantul OBBCSSR desemnat de presedintele OBBCSSR Dr. in medicina EuSpLM Constanta Popa pentru a participa la Adunarea Generala a IFCC din 10 aprilie 2022 este dna bioch.med.princ EuSpLM Dorina Popa care va urmari online desfasurarea sedintei si nu va participa fizic la sedinta din cauza precaritatii bugetului anual al OBBCSSR.

Principalele Comisii ale IFCC care vor prezenta Rapoartele activitatii lor sunt:

  • Scientific Division
  • Education and Management Division
  • Communication and Publications Division
  • Emerging Technologies Division.

Activitatea OBBCSSR in cadrul IFCC in perioada 2020-2021 a constat din:

  1. publicarea de către IFCC – Federația Internațională de Chimie Clinică și Medicină de Laborator – pe site-ul său oficial www.ifcc.org la data de 30.04.2020 alături de alte cinci Ghiduri/ Manuale din Irlanda, China, Coreea, Portugalia pentru a fi de folos laboratoarelor medicale din întreaga lume, a celui de al treilea Ghid al OBBCSSR ”GHID PRACTIC ORIENTATIV -15 ANALIZE MEDICALE importante în COVID-19” – elaborat de Dr.in medicina EuSpLM Constanta Popa apreciat atât în spitalele din România cât și la nivel internațional;
  2. organizarea, coordonarea si moderarea de catre presedintele OBBCSSR Dr.in medicina EuSpLM Constanta Popa , pentru prima data in Romania, in data de 29.09.2021, a webinarului international al IFCC gratuit cu titlul ” Quality management of laboratory test results during the pandemic” susținut de trei lectori romani care a fost webinarul IFCC cu cea mai largă participare din anul 2021, conform declarației organizatorilor de la IFCC.
    3000 de specialiști în medicină de laborator din întreaga lume alături de alți peste 2000 de specialiști în medicină de laborator din România, în total peste 5000 de specialiști, au constituit cea mai largă audiență a unui webinar IFCC din anul 2021, fiind înregistrați de Federația Internațională de Chimie Clinică și Medicină de Laborator (IFCC) pentru a participa la webinarul internațional al IFCC “Quality management of laboratory test results during the pandemic” .