Registrul profesioniștilor din sănătate

Ministerul Sănătății realizează un Registru al profesioniștilor din sănătate completând și modificând cu Titlul XXI Legea nr. 95/2006 care se află în transparență decizională pe site http://www.ms.ro.

Organismele profesionale inclusiv OBBCSSR vor colecta datele personale și profesionale actualizate ale fiecărui membru din Registru utilizând banii proveniți din cotizație.


Datele colectate în Registru vor fi apoi transmise de OBBCSSR Ministerului Sănătății care este proprietarul legal al
“Registrului Național al Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate” realizat și actualizat însă permanent de OBBCSSR pe cheltuiala fiecarui membru al OBBCSSR (cotizația).


Președintele în exercițiu al OBBCSSR a fost invitat de Ministerul Sănătății încă din anul 2018 pentru a se alătura președinților organismelor profesiilor medicale din sănătate – medici, farmaciști, medici dentiști, asistenți medicali – pentru realizarea Registrului profesioniștilor din sănătate – vezi FOTO.


Ministerul Sănătății a introdus în Titlul XXI
“Registrul Național al Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate” din Proiectul de OG la art. 942 lit. (a) și (b) profesiile de
“biochimiști medicali, biologi medicali și chimiști medicali” însă profesiile / funcțiile de biochimiști, biologi, chimiști medicali nu există nici în COR, nici în nicio altă lege actuală valabilă.


În COR, REVISAL, Contractul – Cadru, Normele metodologice de aplicare a Contractului-Cadru există funcțiile de “biochimiști medicali specialiști, biologi medicali specialiști, chimiști medicali specialiști” (care au specializare de 4 ani, conform art. 12 al Legii nr. 460/2003, finalizată cu examen național organizat de Ministerul Sănătății) fapt pentru care OBBCSSR a solicitat oficial Ministerului Sănătății introducerea în Titlul XXI a profesiilor/ funcțiilor de “biochimiști medicali specialiști, biologi medicali specialiști, chimiști medicali specialiști”.


Biochimiștii medicali ”principali”, biologii medicali “principali”, chimiștii medicali ”principali” sunt “biochimiști medicali specialiști, biologi medicali specialiști, chimiști medicali specialiști” care dețin gradul profesional “principal” într-o specialitate pe care o dețin ca biochimist, biolog, chimist medical ”specialist” deci se regăsesc în sintagma “biochimiști medicali specialiști, biologi medicali specialiști, chimiști medicali specialiști”.