Primul biolog cu dosar penal pentru “exercitarea fara drept“ a profesei de “biolog in sistemul sanitar”

OBBCSSR a fost informat ca “polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a criminalității economice s-au autosesizat” și au început “cercetările in dosarul penal“ pentru “săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și exercitarea fără drept a unei profesii fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal conform art. 297 si art. 348”.


Documente și alte informații privind acest dosar penal nu pot fi furnizate de OBBCSSR până la “finalizarea activităților de urmărire penala”.

Exercitarea profesiilor de BBC în sistemul sanitar este în acest moment reglementată de Legea nr. 460/2003 astfel încât în laboratoarele de analize medicale pot fi angajați BBC-iști numai în condițiile legilor actuale valabile pentru a beneficia de toate drepturile profesionale și salariale actuale valabile obținute de OBBCSSR pentru membrii săi în interesul SIGURANȚEI pacienților.

Nivelul de calificare profesională al medicilor și BBC-iștilor este acum clar stabilit și ar trebui și in legile viitoare clar stabilit pentru SIGURANȚA pacienților având în vedere faptul ca 80% dintre diagnosticele medicale sunt puse de către medicii clinicieni pe baza rezultatelor analizelor furnizate de către SPECIALIȘTII din laboratoarele de analize medicale dintre care 2/3 sunt membri ai OBBCSSR și 1/3 sunt medici.

Fiecare membru al OBBCSSR va primi informații care privesc exercitarea profesiilor reglementate de BBC-ist în sistemul sanitar.