OBBCSSR la stirile TVR 1 de la ora 20.00

http://m.stiri.tvr.ro/specialitatea-genetica-nu-exista-in-nomenclatorul-ministerului-sanata-ii-rezultatul-testelor-covid-dar-si-alte-buletine-de-analize-ar-putea-fi-atacate-in-instanta-ca-lovite-de-nulitate_888937.html

În data de 19 iulie 2021 la jurnalul de știri al TVR 1 de la ora 20.00 secretarul general al OBBCSSR bioch. med. princ , EuSpLM Dorina Popa a avut o intervenție telefonica în cadrul reportajului despre situatia actuală a statutului profesional al bbc istilor din sistemul sanitar și despre faptul că niciuna din cele 14 monospecialitati din domeniul laboratorului de analize medicale NU există legal în niciun act normativ din România, indiferent daca au fost obtinute inainte sau dupa anul 2004 (anul infiintarii OBBCSSR).


Exista aceasta situatie deși MS emite anual membrilor OBBCSSR certificate de confirmare în 27 de specialități cu tematici postate pe site-ul ms.ro și MS organizeaza anual pentru bbc istii din sistemul sanitar examene naționale ca si pentru medici si farmacisti.

MS nu a prezentat până la difuzarea reportajului pe TVR 1 un punct de vedere oficial în această problemă dar OBBCSSR asteapta de la MS actul legislativ cu nominalizarea specialitatilor actuale ale membrilor OBBCSSR.