Obtinerea vizei OBBCSSR in avans pentru intregul an 2022

Orice membru care dorește în avans viza OBBCSSR pentru un an întreg 2022, va plăti în avans cotizația de membru pentru întregul an 2022.
Așa este corect, logic, legal.


Membrii OBBCSSR trebuie să plătească în avans, individual, cotizația de membru de 240/300/360 lei anual dacă au nevoie de viza OBBCSSR în avans pentru întreg anul 2022 pentru a fi depusă de angajator la contractarea analizelor medicale pentru întreg anul 2022 cu Casa de Asigurări de Sănătate.


Membrii OBBCSSR NU trebuie să plătească în avans, individual, cotizația de membru de 240/300/360 lei anual dacă NU au nevoie de viza OBBCSSR în avans pentru întreg anul 2022 pentru a fi depusă de angajator la contractarea pentru întreg anul 2022 a analizelor medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate, ci pot plăti în continuare cotizația lunar, individual, de 20/25/30 lei obligatoriu cu nume / prenume în extrasul de cont bancar.

Viza OBBCSSR se acorda în avans pentru întreg anul 2022 în baza Deciziei BExN din octombrie 2021 emisă în baza Legii 460/2003, publică pe www.obbcssr.ro și în baza documentelor menționate în Decizia BexN care vor fi publice pe www.obbcssr.ro la 01.11.2022.

În acest moment nu există un document oficial al CNAS când angajatorii vor începe contractarea analizelor medicale cu Casele de Asigurări de Sănătate Județene (CJAS) și vor depune viza OBBCSSR a angajaților BBC-iști la CJAS.
Când va apărea documentul CNAS, OBBCSSR va anunța public pe www.obbcssr.ro.

Fiecare membru al OBBCSSR are obligația individuală de a îndeplini condițiile de obținere și de a solicita individual pe email viza OBBCSSR pentru anul 2022.


Obținerea individuală a vizei OBBCSSR pentru anul 2022 de către fiecare membru al OBBCSSR nu este atribuția președintelui filialei teritoriale.


Până la sfârșitul anului 2021 fiecare membru al OBBCSSR poate plăti lunar cotizația de membru, așa cum a plătit-o până acum, în aceleași condiții – pe statul de plata, depusă personal la banca sau din contul personal.
Membrii OBBCSSR nu primesc salariile anticipat pentru un an întreg dar doresc anticipat viza OBBCSSR pentru un an întreg.

Viza OBBCSSR pentru un an întreg ÎN AVANS dă dreptul la munca unui BBC-ist în sistemul sanitar pentru un an întreg în baza vizei OBBCSSR obținută ÎN AVANS.


În baza dreptului la munca în sistemul sanitar acordat ÎN AVANS prin viza OBBCSSR pentru un an întreg, există posibilitatea plății lunare a salariilor din sănătate ale membrilor OBBCSSR.


În anul 2022 multe legi sunt schimbate și trebuie fie ca OBBCSSR să se conformeze lor, fie ca BBC-iștii din sistemul sanitar să revină sub autoritatea MS așa cum au fost până în anul 2004 când a fost înființat OBBCSSR.