OBBCSSR ii APARA pe membrii sai

Toate cele trei organizații profesionale ale profesioniștilor din LAM – CMR, OAMGAMAMR și OBBCSSR au ca atribuție principală legală și statutară APĂRĂ interesele profesionale ale membrilor săi” – vezi legile de reglementare ale celor trei organizații profesionale: Legea 95/2006, OG 144/2008, Legea 460/2003 – vezi FOTO.
Definiția verbului “APĂRĂ”  este:
“APĂRĂ, ápăr, vb. I. Tranz. 1. A interveni în ajutorul cuiva sau a ceva pentru a-l susține împotriva unei acțiuni ostile. ♦️ A păzi un teritoriu, un oraș etc.; a menține o poziție prin luptă. ♦️ Refl. A se împotrivi unui atac, unei acțiuni ostile. 2. A pune la adăpost de o primejdie, de frig etc.; a feri, a ocroti. 3. A susține pe cineva sau ceva, respingând obiecțiile aduse; a pleda cauza cuiva înaintea justiției. ♦️ Refl. A aduce în sprijinul său argumentele necesare spre a dovedi că este pe nedrept învinuit. – Lat. aparare „a pregăti, a dispune”. – sursa: DEX ’09 (2009)”
Deci, conform definiției DEX a verbului ”APĂRĂ, organizațiile profesionale CMR, OAMGAMAMR și OBBCSSR trebuie să îi“APERE pe membrii lor, adică să îi “susțină” pe membrii lor cf. DEX:
– “împotriva unei acțiuni ostile”;
– “respingând obiecțiile aduse; a pleda cauza cuiva înaintea justiției.”
– “aducând în sprijinul său argumentele necesare spre a dovedi că este pe nedrept învinuit”.

BBC-iștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, sunt învinuiți:
– de către medici, că nu au pregătire profesională similară pentru a avea drepturi profesionale similare – citește AICI și vezi FOTO;
– de către unii BBC-iști, unii chiar proprii colegi, de ex. biologul Rădulescu Cezar Cristian, biologul Cocoș Relu că “nu avem profesiile reglementate” – citește AICI și vezi FOTO.
Profesiile de BBC în sistemul sanitar SUNT reglementate de Legea nr. 460/2003 care nu este o lege ”vetustă” pentru că și Legea de reglementare a profesiei de medic este din anul 2006 deci tot dinainte de anul 2007 când România a aderat la Uniunea Europeană.
OBBCSSR poate să apere profesiile de “acțiunile ostile” ale BBC-iștilor, unii dintre ei, proprii colegi, prin  PROCESE depuse la  instanțele de judecată.
Primul proces al OBBCSSR ÎMPOTRIVA ELIMINĂRII actualei SPECIALIZĂRII legale de 4 ani a membrilor OBBCSSR printr-o propunere legislativă este depus de OBBCSSR la judecătoria Lehliu – Gară jud. Călărași împotriva biologului Rădulescu Cezar Cristian membru al filialei OBBCSSR Călărași, actual director executiv numit politic al DSP Călărași.
Memoriul depus la MS și asumat ca BIOLOG de membrul Rădulescu Cezar Cristian al filialei OBBCSSR Călărași a eliminat  actuala specializare legală de 4 ani a membrilor OBBCSSR și prevede scindarea OBBCSSR în două organizații profesionale independente, o organizație profesională  independentă a chimiștilor și o organizație profesională independentă a biologilor, biochimiștilor – citește AICI.
Biologul Rădulescu Cezar Cristian membru al filialei OBBCSSR Călărași, actual director executiv al DSP Călărași numit politic a depus în perioada 2018-2020 trei procese împotriva OBBCSSR și pe toate trei le-a pierdut hotărârile finale ale instanțelor de judecată dând câștig de cauză organizației profesionale OBBCSSR – citește AICI.
În cei 16 ani de existență ai OBBCSSR procesul depus de OBBCSSR la Judecătoria Lehliu – Gară jud. Călărași  este primul proces depus de OBBCSSR la o instanță de judecată – vezi FOTO – exclusiv pentru a-i apăra pe cei 3500 de membri reclamanți în proces, dintre care 3000 de membri plătitori de cotizație,  care nu au ca așteptări conform declarațiilor pe formularele de solicitare a vizei pentru anul 2021 semnate olograf și parafate: nici scindarea OBBCSSR, nici eliminarea actualei specializări legale de 4 ani cf. art.12, Legea nr. 460/2003.