OBBCSSR asteapta raspuns public

Este adevarat ca textul viitoarei legi de reglementare a exercitarii profesiilor de bbc ist in sistemul sanitar FINALIZAT de MS NU contine actuala SPECIALIZARE legala de 4 ani prevazuta de art.12 al actualei Legi 460/2003 de reglementare a exercitarii profesiilor de bbc ist in sistemul sanitar ?
FARA SPECIALIZAREA legala actuala de 4 ani finalizata “ cu obţinerea diplomei de specialitate, prin susţinerea unui examen” cf art.12 alin. (4) Legea actuala 460/2003 , membrii OBBCSSR:

 • vor mai fi SPECIALISTI in sistemul sanitar?
 • vor mai avea durata de min.9 ani a formarii profesionale pentru a indeplini ca pana acum cerinta directivelor europene?
 • vor fi tehnicieni cu studii superioare ca in Portugalia?
 • vor fi tehnicieni cu studii superioare asa cum este scris in Petitia medicilor adresata Guvernului, Parlamentului, MS , semnata de dl prof univ dr A Rafila actual deputat PSD propus pentru functia de ministru al sanatatii?
  OBBCSSR asteapta raspus public de la:
 • membrii OBBCSSR care au fost in MS sa discute pe ascuns de OBBCSSR de 3 ori cu reprezentantii MS despre PROFESII ;
 • un biolog care nu este membru al OBBCSSR fost consilier onorific personal al unui fost ministru PSD al sanatatii care s-a laudat pe facebook ca
  “Legea profesiilor a fost finalizata….
  niciun presedinte de organizatie ( NB profesionala) nu a avut acces la acest document conform procedurilor ( NB MS).
  Daca proiectul de lege al MS “ contine foarte multe lucruri bune pentru bbc isti” de ce nu sunt facute publice inclusiv raspunsul la intrebarea:
  contine viitoarea lege SPECIALIZAREA legala actuala de 4 ani finalizata “ cu obţinerea diplomei de specialitate, prin susţinerea unui examen” cf art.12 alin. (4) Legea actuala 460/2003?

Se pare ca este panica mare printre bbc istii care au fost in MS sa discute despre PROFESII pentru ca din ignoranta sau din interese au acceptat textul final fara SPECIALIZAREA de 4 ani in viitoarea lege de reglementare a exercitarii profesiilor de bbc ist in sistemul sanitar.