Membrii OBBCSSR sunt numiti “ laboranti”

Conferinta OBBCSSR cu participare internațională din 2017 ( in urma cu 4 ani) cu tema ” Armonizarea pregătirii profesionale in medicină de laborator în Uniunea Europeană”, a avut invitați personalități de prestigiu din Franța, UK, Ungaria, Lituania.


A fost un eveniment stiintific de o importanta cruciala pentru profesiile de bbc ist din sistemul sanitar organizat de Dr. Constanta Popa care a ajuns bataie de joc pe grupul de facebook care foloseste abuziv o fotografie de la Conferinta OBBCSSR din 2017 drept coperta grupului de facebook.

Dupa ce Conferinta OBBCSSR cu participare internațională din 2017 a fost subiect de can-can intr-un ziar cu un text denigrator in care profesionistii bbc isti din sistemul sanitar sunt numiti “laboranti” , tema armonizarii pregatirii in medicina de laborator a membrilor OBBCSSR este acum in 2021, bataie de joc pe un grup de facebook.

Profesiile de BBC ist în sistemul sanitar (indiferent cum se numesc ele în fiecare stat al UE) NU sunt reglementate prin Directiva Europeană sectorială așa cum sunt reglementate profesiile de medic, asistent, farmacist, colegi in laboratoare.
Motivul lipsei de reglementare unitară europeana prin Directivă Europeană a profesiilor de bbc ist în sistemul sanitar îl constituie lipsa unui curriculum unitar de pregătire universitară a acestor profesioniști BBC isti in toate statele membre ale UE.

CTF ( Common Training Framework) și TES (Tematica European Syllabus) își propun să realizeze în TOATE statele membre ale UE o pregătire unitară a BBC istilor în medicina de laborator.


TES exista încă din anul 2005, deci cam de când exista OBBCSSR și de aceea îndemnul OBBCSSR a fost permanent și către TOTI membrii de a finaliza mastere medicale pentru a demonstra că în Romania BBC istii au implementat CTF conform TES.