Rolul activ al OBBCSSR în dezvoltarea și susținerea recunoașterii studiilor

“Rolul  activ al OBBCSSR în dezvoltarea și susținerea recunoașterii studiilor” a fost răsplătit în 2019 de Ministerul Educației Naționale cu un certificat de apreciere – vezi FOTO.

Urmare a elaborării de către MS a unui Proiect de Ordin pentru modificarea și completarea Nomenclatorului de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice cu propunerea ca denumirea specialității “laborator farmaceutic” să devină “analize medico-farmaceutice de laborator” cu o durată de pregătire prin rezidențiat de 3 ani motivată de faptul ca “farmacistul poate desfășura activitate în domeniul analizelor în laboratoarele de biochimie, toxicologie, igiena si alimentelor”– vezi FOTO.

OBBCSSR, în calitate de organizație profesională și autoritate competentă de reglementare a exercitării profesiilor de BBC în sistemul sanitar, a trimis oficial la MS și a postat public pe www.obbcssr.ro cu motivație și dovezi două adrese: 

  • una privind cooptarea a doi reprezentanți desemnați legal de OBBCSSR în Comisia de Medicină de Laborator cu noua denumire propusă de OBBCSSR “Chimie Clinica și Medicină de laborator” – citește AICI;
  • o altă adresă cu propunerea includerii specialității “Chimia  Clinică” ca specialitate alături de celelalte 27 de specialități ale membrilor OBBCSSR și alături de specialitățile medico-farmaceutice pentru că sunt obținute prin examen NAȚIONAL organizat de MS pentru medici, farmaciști și membrii OBBCSSR – citește AICI.

Toți membrii OBBCSSR, care doresc, pot trimite în calitate de cetățeni cf.2 lit.(c) Legea nr. 52/21.01.2003 “participarea activă a cetățenilor în procesul de elaborare a proiectelor de acte normative” cele două propuneri pe adresa de email propuneri@ms.ro pentru a încerca să convingem MS că trebuie să organizeze specializarea legală actuală a BBC-iștilor din sistemul sanitar de 4 ani cf. art. 12 Legea nr. 460/2003 similar rezidențiatului medicilor și al farmaciștilor pentru a ne menține statutul și titlul profesional de SPECIALIST din sistemul sanitar în  specialitățile nominalizate de MS alături de specialitățile medicilor și farmaciștilor.