Nu este în interesul PACIENTULUI eliminarea SPECIALIZĂRII legale actuale de 4 ani a membrilor OBBCSSR

În spațiul public au existat două propuneri legislative privind membrii OBBCSSR fără consultarea membrilor OBBCSSR și a reprezentanților legali ai OBBCSSR ca autoritate de reglementare a exercitării profesiilor de BBC-ist în sistemul sanitar conform Legii 200/2004, în care a fost eliminată actuala SPECIALIZARE legală de 4 ani a membrilor OBBCSSR cf art. 12, Legea 460/2003:
1. Proiectul legii profesiilor din sănătate elaborat de MS cu Titlul IX de desființare a OBBCSSR și înființarea OBBCR (fără SS – sistem sanitar) – citește AICI – în care actualul nivel de calificare al membrilor OBBCSSR este scăzut NUMAI la licență, fără competență – master, fără specializarea de 4 ani din art. 12, Legea 460/2003 deci fără SPECIALITĂȚILE actuale ale membrilor OBBCSSR obținute de la MS prin examen național organizat de MS ca și pentru medici și farmaciști.


“In MS“ pentru discuții privind profesiile de bbc-ist în sistemul sanitar au fost cu certitudine conform propriilor declarații făcute pe grupuri de facebook:
– un grup de biologi din 5 județe: Bihor, Dolj, Satu Mare, Cluj, Timiș, cu ajutorul sindicatului Promedica –vezi FOTO– postarea biologului membru al filialei OBBCSSR Dolj ;
 – și doi biologi care NU sunt membri ai OBBCSSR – vezi FOTO – postarea biologului Relu Cocos – “Ce presedinte de filiala a fost cu mine in MS”:
 –biolog Cocos Relu care NU este membru al OBBCSSR, NU deține ALP, a obținut în anul 2012 gradul de ”principal” de la MS fără a deține certificat de membru al OBBCSSR, lucrează de 20 de ani ca biolog în învățământ la catedra de Genetică a UMF C. Davila pregătind lucrările practice ale studenților și NU efectuând analize medicale pentru PACIENȚI, a fost numit politic consilier onorific al unui fost ministru PSD al Sănătății, are un CV cu un GHID care conține termeni de specialitate care NU există în laboratoarele de analize medicale: ”proba invalidă”, ”rezultat nederminat”– vezi FOTO
biolog doctor în istorie Mixich Rodica Aurelia Eugenia, pensionar din anul 2010  conform înregistrărilor din RUN, fost președinte al filialei OBBCSSR Dolj exclusă din OBBCSSR pentru neplata timp de doi ani de zile a propriei cotizații de membru pe care numai dânsa în calitate de președinte al filialei OBBCSSR Dolj avea obligația să o verifice că a plătit-o.


Membrii OBBCSSR obțin în urma SPECIALIZĂRII de 4 ani un TITLU PROFESIONAL de SPECIALIST într-o SPECIALITATE din sistemul sanitar – vezi FOTO – și sunt confirmați SPECIALIȘTI ca și medicii prin Ordin al Ministrului Sănătății – vezi FOTO.


Urmare a solicitării de către OBBCSSR adresată MS pentru dezbaterea publică a Titlului IX în prezența presei – citește AICI – MS a retras în 2019 de pe site www.ms.ro –vezi FOTO– Proiectul Legii profesiilor din sănătate cu Titlul IX privind profesiile de bbc-ist în sistemul sanitar.


Membrii OBBCSSR sunt îngrijorați pentru că Titlul IX elaborat de MS există încă și nu se știe dacă MS nu va încerca promovarea lui direct de Parlament FĂRĂ CONSULTAREA REPREZENTANȚILOR LEGALI ai OBBCSSR ca autoritate de reglementare conform Legii 200/2004, sub forma unei propuneri legislative depuse de parlamentarii care au dreptul să facă legi.
OBBCSSR solicită public consultarea reprezentanților legali ai membrilor OBBCSSR la orice proiect sau propunere legislativă care privește exercitarea profesiilor de BBC în sistemul sanitar reglementate de OBBCSSR ca autoritate de reglementare conform Legii 200/2004.


Eliminarea SPECIALIZĂRII legale actuale de 4 ani a membrilor OBBCSSR cf art.12 Legea 460/2003 NU este în interesul PACIENTULUI și nici a celor 3500 de actuali membri ai  OBBCSSR.


2. Propunerea scindării OBBCSSR în două organizații independente: o organizație profesională a biologilor, biochimiștilor și separat o organizație profesională a chimiștilor – citește AICI – propunere  depusă la MS de biologul Cezar Cristian Rădulescu membru al filialei OBBCSSR Călărași, actual Director Executiv al DSP Călărași numit politic – vezi FOTO – însoțită  de 31 de tabele și o listă cu 239 de semnături ale membrilor OBBCSSR care conțin 12 semnături falsificate ale membrilor OBBCSSR și alte 69 de semnături care NU au fost date în scopul scindării OBBCSSR, conform declarațiilor membrilor OBBCSSR depuse ca probe – dovezi  la procesul aflat pe rol la Judecătoria Lehliu-Gară, jud. Călărași, semnături reale date în alt scop sau semnături falsificate  care se afla încă depuse la MS.

Semnăturile membrilor OBBCSSR au fost colectate conform declarațiilor publice făcute pe diferite grupuri de facebook  de:

 • biolog Cocoș Relu – citește AICI FOTO– postare Cocoș Relu (care NU este membru al OBBCSSR) 9 februarie 2018 grupul ”MedicalScientistBBC” ”listele cu semnături vă rog să le trimiteți la adresa de e-mail Cezar Rădulescu;  –  postare Cocoș Relu  (care NU este membru al OBBCSSR) 1 nov. 2018  pe grupul  ”asociatiabbc” – citește AICI FOTO –” Eu sunt organizatorul tuturor celor patru campanii de strângere de semnături”,
 • biolog membru al OBBCSSR Rădulescu Cezar Cristian – citește AICI FOTO – postare cu anunțul protestului organizat pe facebook la Ministerul Muncii în aceeași zi 20 aprilie 2018 în care organizația profesională din care face parte organizare și anunțase membrii, inclusiv pe membrul OBBCSSR Rădulescu Cezar Cristian, că va avea loc un protest al membrilor OBBCSSR în fața Ministerului SĂNĂTĂȚII.
 • Semnăturile unor membri ai OBBCSSR care se află încă depuse la MS au fost falsificate conform dovezilor primite de OBBCSSR- vezi FOTO corespondența DoljVezi FOTO corespondența Vâlcea și vezi FOTO ”mica investigatie” a Asociatieibbc

  Alte 69 de semnături ale membrilor OBBCSSR date pe o coală de hârtie fără antet care a circulat din mână în mână  la protestul organizat pe facebook asociațiabbc  în 20 aprilie 2018 în fața MM se află încă depuse la MS însoțind propunerea scindării OBBCSSR.
  Judecătoria sect. 2 București a Hotărât DEFINITIV în comunicarea nr. 8868/25.09.2019 că propunerea scindării OBBCSSR depusă la MS de biologul membru al OBBCSSR ESTE însoțită de 31 de  tabele și o listă – citește aici Hotărârea Jud. sector 2.​

  Propunerea scindării OBBCSSR depusă la MS de biologul membru al OBBCSSR Rădulescu Cezar Cristian nu conține actuala SPECIALIZARE legală de 4 ani a membrilor OBBCSSR cf art.12 al Legii nr. 460/2003.
  Eliminarea SPECIALIZĂRII legale actuale de 4 ani a membrilor OBBCSSR cf art.12 Legea 460/2003 NU este nici in interesul SIGURANTEI PACIENTULUI nici in interesul membrilor OBBCSSR.
  Organizația profesională OBBCSSR a solicitat instanței de la judecătoria Lehliu-Gara jud. Călărași – vezi FOTOdosar – să hotărască pe baza dovezilor depuse la dosar retragerea de la MS de către biologul membru al OBBCSSR Rădulescu Cezar Cristian a propunerii scindării OBBCSSR pentru că nu este susținută de niciun membru al OBBCSSR conform a 3500 de formulare de solicitare a vizei pentru anul 2021 centralizate si deținute în acest moment de OBBCSSR  care pot fi oricând puse la dispoziția instanței de judecată.
  3500 de membri ai OBBCSSR au ca așteptare sub semnătură olografă și parafă “apărarea de către OBBCSSR a drepturilor profesionale actuale” unul dintre drepturile profesionale legale ale membrilor OBBCSSR fiind SPECIALIZAREA de 4 ani cf art.12, Legea 460/2003.
  Eliminarea SPECIALIZĂRII legale actuale de 4 ani a membrilor OBBCSSR cf art.12 Legea 460/2003 NU este nici in interesul SIGURANȚEI PACIENTULUI nici în interesul membrilor OBBCSSR.
  Nivelul de calificare legal al membrilor OBBCSSR ÎN INTERESUL SIGURANȚEI PACIENTULUI, raportat de OBBCSSR încă din 2014 la Comisia Europeană este conform lit. (e) art.11, Directiva Europeană 36/2005:
  diplomă care atestă că titularul a absolvit un ciclu de studii post- secundare cu o durată de cel puțin patru ani sau cu o durată echi­valentă cu frecvență parțială, care poate fi exprimată în plus printr-un număr echivalent de credite ECTS în cadrul unei universități sau al unei instituții de învățământ superior sau în cadrul altei instituții de nivel echivalent și, după caz,
  că a absolvit formarea profesională necesară în plus față de respectivul ciclu de studii post-secundare.”
  Aceasta este diferența între BBC-iștii membri ai OBBCSSR și ceilalți foști colegi de facultate care au aceeași diplomă de licență :
  “a absolvit formarea profesională necesară în plus față de respectivul ciclu de studii post-secundare.”  
  Actualii membri ai OBBCSSR au suplimentar diplomei de licența: Master cu toate disciplinele din Tematica European Syllabus și SPECIALIZAREA de 4 ani cf art. 12, Legea 460/2003.
  NOTA: generațiile anterioare anului 2007 de membri ai OBBCSSR au ”drept câștigat” conform legii.