Eliminarea SPECIALIZĂRII actuale de 4 ani din Legea nr. 460/2003 este scopul tuturor acțiunilor ÎMPOTRIVA membrilor OBBCSSR?

Drepturile profesionale actuale ale membrilor OBBCSSR (SPECIALIZAREA de 4 anidreptul aplicării parafei, dreptul de a fi șef de laborator, ș.a.) – citește AICI Legea nr. 460/2003-sunt cuprinse în Legea nr. 460/2003 de reglementare a exercitării profesiilor de BBC în sistemul sanitar din România care permite BBC-iștilor să aibă actuala IERARHIE/salarizare în sistemul sanitar. 
 
Deși legea nr. 460/2003 este o lege europeană, cu un nivel de calificare al membrilor OBBCSSR corespunzător lit. (e) art.11 al Directivei Europene 36/2005, adecvat nevoilor actuale din sistemul sanitar,  comunicat de OBBCSSR Comisiei Europene încă din anul 2014 citește AICI cele trei profesii înregistrate de OBBCSSR la Comisia Europeană în spațiul public există încă documente care consideră Legea nr. 460/2003 o lege ”vetustă”, ”adoptată înainte de aderarea României la Uniunea Europeană”:

  • pe pagina www.cmb.ro la rubrica ”Comunicate de presa” există ”Memoriu medicilor de Medicină de Laborator și Microbiologie Medicală ” – citește AICI – semnat în numele a 300 de medici de Medicină de laborator si de Microbiologie medicală de dl. Prof. univ. Dr. Alexandru Rafila Președintele Comisiei de Microbiologie Medicală a Ministerului Sănătății și a Colegiului Medicilor din România, actual deputat PSD în Comisia pentru Sănătate – vezi AICI Foto semnatarii Memoriului.

Pe pagina www.cmb.ro scrie ”Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) susține medicii cu specialitatea Medicină de Laborator și Microbiologie Medicală”.

  • în revista ”Viața Medicală” există un articol semnat “Biroul executiv al CMMB” – vezi AICI FOTO – în care sunt expuse drepturi profesionale actuale ale membrilor OBBCSSR și opinia privind lipsa calificării profesionale a membrilor OBBCSSR pentru a deține drepturile profesionale actuale, situație care ar fi datorată în opinia semnatarilor Memoriului faptului că ”prevederea legislativă (NB Legea 460/2003) este ”adoptată înainte de aderarea României la Uniunea Europeană”;
  • pe facebook asociatiabbc redenumit MedicalScientistBBC există postarea și comentariile biologului membru al filialei OBBCSSR Călărași Rădulescu Cezar Cristian actual director executiv al DSP Călărași numit politic în 2019 care scrie – citește AICI – ideea similară cu cea din Comunicatul CMMB că – ”a venit vremea să demonstrăm că Legea 460/2003 NU….”corespunde perfect directivelor europene”; ”este o lege vetustă”;

Definiție VETÚST, -Ă, vetuști, -ste, adj. Care are un aspect învechit, arhaic sau demodat; uzat. – Din fr. vétuste, lat. vetustus.sursa: DEX ’09 (2009)

NOTĂ: Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a declarat Facebook spațiu public prin Decizia nr. 4546/2014.

Ceea ce omite să spună biologul membru al filialei OBBCSSR Călărași Rădulescu Cezar Cristian actual director executiv al DSP Călărași numit politic în 2019 pentru a motiva nevoia schimbării actualului nivel de calificare al membrilor OBBCSSR cu SPECIALIZAREA actuală de 4 ani din Legea nr. 460/2003 de reglementare a exercitării profesiilor de BBC în sistemul sanitar (cu toate drepturile profesionale actuale) este faptul că :

  • a depus la MS FĂRĂ consultarea membrilor OBBCSSR propunerea scindării OBBCSSR în care NU există SPECIALIZAREA actuală de 4 ani a membrilor OBBCSSR; fără specializarea actuală legală de 4 ani BBC-iștii din sistemul sanitar vor avea ACELAȘI nivel de calificare profesională cu toți foștii colegi de facultate care au ACEEAȘI diploma de licență și uneori ACELAȘI program de master dar care lucrează în alte ramuri ale economiei – învățământ, cercetare, ș.a., unde nu efectuează analize medicale pentru PACIENȚI; 
  • cei doi BBC-iști invitați pe grupul de facebook MedicalScientistBBC: unul a pierdut DEFINITIV procesul depus ÎMPOTRIVA OBBCSSR iar celălalt este singurul chimist membru al OBBCSSR declarat chimist nu prin diploma de licență în chimie ci de o instanță judecătorească fapt care este menționat pe certificatul de membru – vezi AICI FOTO – că exercită profesia de chimist în baza Hotărârii definitive a instanței de Judecată Constanța.

Există o similitudine foarte clară între textul propunerii scindării OBBCSSR care nu conține SPECIALIZAREA legală actuală de 4 ani, postarea / comentariile biologului membru al OBBCSSR Rădulescu Cezar Cristian pe grupul de facebook asociatiabbc redenumit MedicalScienttistBBC, afirmațiile publice din articolul BEx al CMMB și Comunicatul semnat de actualul deputat PSD prof. univ. dr. Alexandru Rafila privind nevoia schimbării actualului nivel de calificare al membrilor OBBCSSR (licență plus master plus specializare de 4 ani) din Legea nr. 460/2003 de reglementare a profesiilor de BBC-ist în sistemul sanitar pentru că:

  • este ”adoptată înainte de aderarea României la Uniunea Europeană” – (NB și legea medicilor este adoptată tot înainte de anul 2007);
  • este ”o lege vetustă” – vezi AICI FOTO – postarea și comentariile de pe facebook ale biologului membru al OBBCSSR Rădulescu Cezar Cristian Rădulescu actual director executiv al DSP Călărași numit politic în 2019;
  • Urmarea firească a acestor drepturi acordate progresiv unor cadre fără pregătire medicală și fără SPECIALIZARE (există specializarea cf. art. art.12, Legea nr. 460/2003) va fi încheierea contractului cu CAS fără prezența unui medic cu specialitatea medicina de laborator sau Microbiologie Medicală – citește AICI ”Memoriu medicilor de Medicină de Laborator și Microbiologie Medicală ”.

”In MS“ pentru discutii privind profesiile de bbc ist in sistemul sanitar au fost cu certitudine conform propriilor declarații făcute pe grupuri de facebook :

  • un grup de biologi din 5 județe: Bihor, Dolj, Satu Mare, Cluj, Timiș, membri ai sindicatului Promedica – vezi AICI FOTO– postarea biologului membru al filialei OBBCSSR Dolj;
  • și doi biologi care NU sunt membri ai OBBCSSR: biolog Cocos Relu și biolog Mixich Rodica Aurelia Eugenia – vezi AICI FOTO – postarea biologului Relu Cocos – “Ce presedinte de filiala a fost cu mine in MS” care NU sunt reprezentanții legali ai autorității de reglementare OBBCSSR cf. Legii nr. 200/2004 privind exercitarea profesiilor de BBC în sistemul sanitar.

Biologul Cocoș Relu, fără ALP, fără a fi membru al OBBCSSR, care nu este angajat cercetător ci biolog la UMF în învățământ, care de 20 de ani pregătește ca biolog lucrările practice ale studenților la catedra de Genetica numit politic în 2019 consilier onorific al unui ministru PSD al Sănătății – citește AICI -scria într-un e-mail trimis la OBBCSSR în data de 20 aprilie 2017, 16:06 cu Subiectul ”protest fata de actiunile OBBCSSR de decredibilizare a profesiei de biolog in Romania”  ”Imi pare rau sa va spun dar un chimist nu poate castiga competente in genetica, hematologie sau bacterilogie printr-un rezidentiat utopic”.