DREPTUL la REPLICĂ al OBBCSSR față de medicii de laborator

Biochimiștii, biologii, chimiștii nu pot fi decât biotehnicieni în laboratoarele de analize umane

Deși legea nr. 460/2003 este o lege europeană, cu un nivel de calificare al membrilor OBBCSSR corespunzător lit. (e) art. 11 al Directivei Europene 36/2005,adecvat nevoilor actuale din sistemul sanitar, comunicat de OBBCSSR Comisiei Europene încă din anul 2014 – citește AICI cele trei profesii înregistrate de OBBCSSR la Comisia Europeană – în spațiul public există încă pe pagina www.cmb.ro la rubrica ”Comunicate de presa” există Memoriu medicilor de Medicină de Laborator și Microbiologie Medicală ” – citește AICI – semnat în numele a 300 de medici de Medicină de laborator si de Microbiologie medicală de dl. Prof. univ. Dr. Alexandru Rafila Președintele Comisiei de Microbiologie Medicală a Ministerului Sănătății și a Colegiului Medicilor din România, actual deputat PSD în Comisia pentru Sănătate și dna. dr. Mihaela Pârvulescu vicepreședintele Comisiei de Medicină de Laborator a Colegiului Medicilor din România – vezi AICI Foto semnatarii Memoriului.

BExN al OBBCSSR a publicat în revista ”Viața Medicală” un drept la replică – vezi FOTO
Dna. dr. Mihaela Pârvulescu vicepreședintele Comisiei de Medicină de Laborator a Colegiului Medicilor din România a mai trimis în 9 dec. 2003 o adresă Ministerului Sănătății din partea Colegiului Medicilor din România – vezi AICI– în care scrie că Biochimiștii, biologii, chimiștii nu pot fi decât biotehnicieni în laboratoarele de analize umane”.

În anul 2003 Parlamentul nu a ținut cont de ”Punctul de vedere al medicilor de laborator cu privire la STATUTUL personalului nemedical în laboratoarele de analize medicale umane” și a adoptat Legea nr. 460/2003 care reglementează exercitarea profesiilor de BBC în sistemul sanitar din România și în baza căreia la 24.04.2004 a fost înființată organizația profesională Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în sistemul sanitar din România (OBBCSSR) devenit autoritate de reglementare a exercitării profesiilor de BBC în sistemul sanitar din România conform Legii nr. 200/2004.

Deputatul chimist principal în sistemul sanitar Constanța Popa – citește AICI link deputat Constanța Popa– membru al Comisiei pentru Sănătate în mandatul 2000-2004, a susținut și a convins Parlamentul care a votat favorabil Legea nr. 460/2003 ceea ce a permis BBC-iștilor din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, să aibă drepturile profesionale actuale – SPECIALIZAREA legală de 4 ani, dreptul de a aplica parafa, dreptul de a fi responsabil de analiză, dreptul de a fi șef de laborator, ș.a.