Autorizatia de Libera Practica ( ALP) emisa sau innoita si avizata anual de catre OBBCSSR

In data de 20 iunie 2024 OBBCSSR a emis prima Autorizatie de Libera Practica (ALP) in baza art VII al OUG 66/2024 de modificare a art 3 al Legii 460/2003 publicata in MO partea I nr 563 din 17 iunie 2024.
Ministerul Sanatatii a informat deja in data de 18 iunie 2024 toate DSP urile din tara ca incepand cu data de 20 iunie 2024 sa directioneze catre OBBCSSR toti solicitantii de emitere a Autorizatiei de Libera Practica ( ALP).

OBBCSSR a publicat deja la rubrica “ ALP” de pe pagina oficiala de web http://www.obbcssr.ro conditiile de emitere sau innoire a vechilor ALP si avizare anuala a ALP incepand cu data de 20 iunie 2024.
In acest moment toti angajatii centralizeaza in Registrul Unic ( RUN) al OBBCSSR toate informatiile si datele asumate de catre fiecare membru la solicitarea in anul 2024 a avizarii certificatului de membru al OBBCSSR.
In acest moment NU exista un termen limita de innoire a vechilor ALP pentru ca dupa finalizarea actualizarii RUN:

  1. OBBCSSR va prezenta public situatia membrilor OBBCSSR care indeplinesc conditiile de eliberare, innoire si avizare anuala a ALP conform art VII al OUG 66/2024:
  • diploma de licenta in domeniul/ profilul chimie/ biologie/ biochimie;
  • specializarea chimie/ chimie medicala/ biologie/ chimie ;
  • diploma de absolvire a unui program de master profesional in domeniul medicinei de laborator ( sistem sanitar/ laborator medical).
  1. OBBCSSR va prezenta public probabil in luna octombrie 2024 o planificare a innoirii de catre OBBCSSR a vechilor ALP detinute de catre membrii OBBCSSR, indiferent de anul eliberarii si indiferent de emitent, care vor fi innoite de catre OBBCSSR in baza documentelor precizate in art VII al OUG 66/2024, fara documentele de studii prevazute la literele a, b ci in conformitate cu art 5 al HCN din 18 iunie 2024 cu dreptul “castigat”;
  2. pana la sfarsitul anului 2024 fiecare certificat de membru si fiecare ALP al fiecarui membru al OBBCSSR vor fi innoite de catre OBBCSSR conform noilor conditii legale publice pentru ca noul ALP are valabilitate exclusiv insotit de :
  • noul certificat de membru avizat anual de OBBCSSR;
  • ⁠avizarea anuala a noilor ALP de catre OBBCSSR conform art VII al OUG 66/2024.