11 mai 2021 orele 14.30-16.30 negocierea OBBCSSR cu CNAS a Normelor Co-Ca 2021-2022

OBBCSSR participa conform Titlului VIII al Legii 95/2006, anual, incepand cu anul 2007, la elaborarea Co-Ca si a Normelor Co-Ca in urma NEGOCIERII textelor de lege cu CNAS.


OBBCSSR a crescut anual punctajul acordat profesionistilor din laboratoarele de analize medicale( medici, bbc isti) – vezi FOTO – pentru a fi punctact corect si personalul din laborator nu numai echipamentele cu care lucreaza profesionistii pentru furnizarea rezultatelor analizelor medicale ale pacientilor.


Daca in anul 2009 punctajul pentru medicul primar de laborator era de 12 puncte si pentru echipamentul de laborator cu care aceasta lucra era de 30 de puncte! (imunologie automat 6 microplaci), prin negocierea de catre OBBCSSR cu CNAS a fost echilibrat punctajul specialist versus echipamentul folosit de acesta acordat de CNAS in Normele Co-Ca – vezi FOTO – cele doua tabele.


Ultima negociere a OBBCSSR cu CNAS a punctajului acordat specialistilor a fost in anul 2019 finalizat cu procesul verbal – vezi FOTO – dar negocierea nu a fost pusa in practica, nu a fost publicata in Monitorul Oficial.