NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

Redactare articol

CONDITIILE DE PUBLICARE A UNEI LUCRARI STIINTIFICE IN REVISTA ROMANA DE LABORATOR MEDICAL

 

1. Redactarea lucrarii se va face cu un editor Word. Obligatoriu tehnoredactarea se va face cu diacritice.
    2. Este obligatorie precizarea daca articolul este în categoria „review” sau original.

    3. Continutul lucrarii trebuie sa cuprinda urmatoarele capitole:
        a) pentru articole originale - capitolele: titlu, autori, rezumat, cuvinte cheie, introducere, materiale si metode, rezultate si discutii, concluzii, bibliografie;
        b) pentru articole din categoria “review” – capitolele : titlu, autori, rezumat, cuvinte cheie, introducere, urmat de alte subtitluri în functie de continutul lucrarii, concluzii, bibliografie;

 

    Titlul: indiferent de categoria în care se încadreaza lucrarea dumneavoastra, titlul lucrarii va fi trecut cu majuscule, Times New Roman, 12 pt., Bold, centrat, fara a depasi 65 de caractere (litere, cifre, simboluri).

 

    Autorii: vor fi mentionati cu initiala prenumelui (exceptie fac autorii de sex feminin), urmata de nume si indicativul numeric pentru institutie ( care va fi pozitionat în dreapta sus), folosind Times New Roman, 12 pt., bold – italic, aliniat - stânga.
Institutia unde lucreaza autorul/ii, se va trece conform indicativului cifric care însoteste numele, folosind Times New Roman, 12 pt., bold italic, aliniat stânga.

 

    Rezumatul: se redacteaza folosind caractere Times New Roman, 12 pt., italic, justified. Textul rezumatului nu va depasi 250 de cuvinte.

 

    Cuvintele cheie: care urmeaza subtitlul se redacteaza cu Times New Roman, 12 pt., italic.

 

    Subtitlurile: se redacteaza cu caractere Times New Roman, 12 pt., bold. Aliniat- stanga.

 

    Bibliografia: se redacteaza astfel:
        numerele de ordine ale lucrarilor cu bold
        tiltul lucrarii citate se redacteaza cu italic, restul informatiei nu necesita tehnoredactare speciala.

 

Exemplu:
1. Verges B. L., Dyslipidaemia in diabetes mellitus, Diabetes & Metabolism, 1999, 25, 32-40.
Textul integral al lucrarii trebuie sa aiba intre 4 si 5 pagini, format A4 (nu va depasi 5 pagini format A4).
Asteptam articolele dumneavoastra pentru revista în formatul de tehnoredactare prezentat, la adresa de e-mail: redactia@obbcssr.ro.
„Redactia”

Contact OBBCSSR

OBBCSSR
str. J.L. Calderon, nr.36, sc.A, ap.4, sector 2, Bucuresti

CIF 16334155
Cont BRD, Dorobanti
IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450


TEL: +4 021 231 44 71
TEL: +4 021 313 44 71
FAX: +4 021 313 44 70

Email: obbcssr@gmail.com
             presedinte@obbcssr.ro