NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

Furnizori EMC

FURNIZORI DE EDUCATIE MEDICALA CONTINUA PENTRU BIOCHIMISTI, BIOLOGI SI CHIMISTI

 

     În urma întâlnirii din data de 06.01.2007 a Comisiei Profesional Stiintifice a Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor în sistemul sanitar din România, în anul 2007 sunt recunoscuti ca furnizori de EMC pentru biochimisti, biologi si chimisti de catre OBBCSSR pentru creditarea manifestarilor stiintifice:
    1. Facultatile de Medicina si Stiinte (Chimie si Biologie) prin catedrele de profil pentru toate cursurile care au ca grup tinta biochimisti, biologi si chimisti;
    2. Societatile academice nationale (Societea de Hematologie, Societatea de Citometrie, Societatea de Microbiologie, etc.) pentru toate manifestarile stiintifice care au ca grup tinta biochimisti, biologi si chimisti;
    3. Ministerul Sanatatii Publice, Autoritatile de Sanatate Publica, unitatile sanitare autorizate sa desfasoare activitate de învatamânt post-universitar;
    4. ONG-urile( asociatii sau fundatii) care organizeaza manifestari stiintifice,cu sau fara taxa de participare, care au drept grup tinta biologi, chimisti si biochimisti, doar daca manifestarea stiintifica are loc în parteneriat cu OBBCSSR;
    5. Creditarea manifestarii stiintifice se face la cererea organizatorilor; pentru creditare trebuie sa se trimita la OBBCSSR cu o luna de zile înainte de organizarea manifestarii stiintifice:
    - cererea de creditare;
    - agenda cursului pe zile, ore, numele si gradul profesional al lectorilor;
    - partea din Statut din care rezulta ca societatea are dreptul legal de a organiza manifestarile stiintifice pentru care solicita creditarea (în cazul societatilor academice, firmelor si ONG-urilor).

Pasii care trebuiesc parcursi de catre solicitantul unei manifestari stiintifice:
     1.      Organizatorul solicita de la OBBCSSR cererea de creditare a cursului;
     2.      OBBCSSR transmite solicitantului formularul de cerere de creditare;
     3.      Solicitantul transmite OBBCSSR formularul de solicitare de creditare completat, programul detaliat pe ore si zile;
     4.      OBBCSSR transmite solicitantului modelul de certificat de creditare a cursului sau manifestarii stiintifice în care este trecut numarul de credite acordate, numarul si data adresei din registrul de iesire al OBBCSSR;
     5.      Organizatorul transmite OBBCSSR lista cu participantii.

    NOTĂ:
    În cazul firmelor si a ONG-urilor OBBCSSR îsi rezerva dreptul de a analiza si decide.
    Semneaza membrii Comisiei Profesional-Stiintifice.

» CERERE/FORMUAR DE CREDITARE A UNEI MANIFESTARI STIINTIFICE

» CERERE/FORMUAR DE CREDITARE INDIVIDUALA A UNEI MANIFESTARI STIINTIFICE

 

TAXA DE CREDITARE este de 500 RON, care se achita in contul OBBCSSR. Datele de facturare sunt:

OBBCSSR, str. J.L.Calderon nr.36, sc.A, ap.4, sector 3, Bucuresti,

CIF 16334155, Cont BRD, Dorobanti, IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450