NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

De ce suntem umiliti?

De ce suntem umiliți?

 

Dragi colegi,

 

De 88 de ani suntem menționați în legislația românească alături de medici în laboratoarele din sistemul sanitar. Cu toate acestea, din aprilie 2017, de când Guvernul a publicat legea salarizări unitare, suntem supuși unor tratamente nedrepte și nedemne de competențele noastre. Noi, corpul profesional OBBCSSR, din aprilie 2017, am trimis adrese, am discutat cu parlamentari, am fost în audiență la Președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, am fost în audiență la Administrația Prezidențială, am explicat tuturor factorilor de decizie inechitatea salarizării noastre.

 

Toți factorii de decizie din România, Guvern, Parlament sau Președinție, deși au recunoscut inechitatea salarizării noastre au adoptat și promulgat  Legea nr. 153/2017, profund nedreaptă și discriminatorie pentru noi care este aplicată acum.

 

Suntem umiliți de către unii manageri, de către unii colegi, iar prin salarizarea inechitabilă suntem umiliți ca profesii.

 

Nu cerem milă, cerem recunoașterea importanței muncii noastre pentru pacient.

 

În ce țară democratică un guvern recunoaște inechitatea unei legi în fața corpului profesional  dar salariile noastre n-au fost dublate de la 01.03.2018 pentru că noi (chimiștii, biologii, biochimiștii) nu plecăm din țară ca medicii și asistenții medicali?

 Nu vrem să plecăm din țară toți membrii OBBCSSR.

 

Unii dintre noi suntem îndemnați acum să începem protestele de stradă, grevele. Legea este deja promulgată și aplicată, guvernanții au recunoscut inechitatea salarizării noastre, protestele de stradă și grevele cum pot modifica acum legea?

Soluția viabilă pentru noi este instanța.

 

Trebuie să luptăm în instanță pentru salarizarea noastră echitabilă. Am votat într-un procent majoritar pentru ca avocații angajați din cotizațiile membrilor OBBCSSR să ne reprezinte în instanță.

 

Avem de partea noastră mulți colegi medici care recunosc importanța muncii noastre, implicarea și profesionalismul în actul medical.

 

Noi nu suntem profesori și nu putem fi asimilați acestora, deoarece avem profesii total diferite.

 Noi, membrii OBBCSSR,  suntem clasificați în Nomenclatorul Clasificarea Ocupațiilor din România ca ”Specialiști în domeniul sănătății”. Corpul profesional OBBCSSR o obținut această recunoaștere pentru noi pentru că NOI purtăm responsabilitatea sub semnătură și parafă a rezultatelor analizelor medicale.

 

Trebuie să fim încrezători, să ne păstrăm demnitatea și speranța într-o justiție corectă, și vom avea câștig de cauză! Trebuie să continuăm să fim uniți, pentru ca vocea noastră să se facă auzită, numai așa putem învinge!

 

De ce suntem umiliți ? Ca să plecăm din laboratoare  sau …..  ALTE INTERESE ?

 

Ca răspuns la adresa noastră și la audiența de la Administrația Prezidențială, Președintele Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni pe Primul Ministru Viorica Dăncilă și pe Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu

 

Așa cum v-am informat deja, în luna martie 2018 am fost în audiență la Adminstrația Prezidențială, la Departamentul de Sănătate Publică, pentru a discuta inechitatea salarizării profesiei noastre.

Tot atunci am depus și o adresă pe care o puteți vedea pe site-ul nostru. Ca urmare a acestor demersuri făcute de noi și de alte categorii defavorizate de legea salarizării unitare, Președintele Klaus Iohannis a luat atitudine și a chemat la Palatul Cotroceni, la discuții, pe Primul Ministru Viorica Dăncilă și pe Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu.

 

Aceasta demonstrează încă o dată că vocea ne-a fost auzită și nu a trecut neobservată activitatea noastră de susținere a unei salarizări echitabile.

De aceea, suntem optimiști că diplomația și fermitatea cu care ne apărăm drepturile ne ajută și vor da roade în viitorul nu foarte îndepărtat.

 Trebuie să continuăm să fim uniți și vocea noastră, a corpului profesional OBBCSSR,   să se facă auzită și înțeleasă.

 

 

Suntem împreună, puternici și uniți  în toate demersurile!

 

Noi, OBBCSSR, am făcut un sondaj de opinie, prin care solicitam fiecărui membru opinia, să spunem fiecare  dacă suntem de acord ca avocații OBBCSSR să ne reprezinte în instanță cu privire la inechitatea salarizării noastre în raport cu colegii noștri din laborator în sistemul sanitar public.

Toate eforturile noastre vor da roade împreună, puternici și uniți  în toate demersurile! 

 

Cu deosebit respect,

Dr. Constanța Popa

Președinte al OBBCSSR

 

Contact OBBCSSR

OBBCSSR
str. J.L. Calderon, nr.36, sc.A, ap.4, sector 2, Bucuresti

CIF 16334155
Cont BRD, Dorobanti
IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450


TEL: +4 021 231 44 71
TEL: +4 021 313 44 71
FAX: +4 021 313 44 70

Email: obbcssr@gmail.com
             presedinte@obbcssr.ro