NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

OBBCSSR

conferinta

 

ANUNȚ CONFERINȚA 2019

 

Conferința științifică a OBBCSSR cu titlul ”Orientarea către PACIENT a serviciilor laboratoarelor de analize medicale” va avea loc în data de 09 Nov. 2019


 

Conferința științifică națională a OBBCSSR din 11 Nov.2018

”Medicină de laborator - tehnici și/sau diagnostic de laborator?”


Pe site-ul oficial al OBBCSSR,  www.obbcssr.ro sunt postate  începând cu 12.12.2018 lucrările științifice prezentate la Conferința Națională Științifică gratuită a OBBCSSR desfășurată în  data de 10.11.2018 la București.

Din cele 22 lucrări științifice prezentate la Conferința Națională Științifică a OBBCSSR, gratuită în anul 2018, 15 autori au consimțit să facă publică lucrarea lor, fapt pentru care găsiți postate lucrările științifice începând de astăzi 12.12.2018 pe pagina oficială de website a OBBCSSR www.obbcssr.ro la rubrica ”Conferința”.

Rezumatele lucrărilor științifice prezentate la Conferința Națională Științifică a OBBCSSR din 10.11.2018 sunt publicate în ultimul număr al revistei oficiale a OBBCSSR din anul 2018 distribuită membrilor OBBCSSR gratuit pe bază de abonament.

Nr. crt.

Autori

Titlul lucrării

Descarcă

1

Ximena Pîrvu

Corelația markerilor tumorali cu imagistică la pacienții cu cancer tiroidian diferențiat

click AICI

2

Alexandra Alina Stanislav

Identificarea riscului de a dezvolta sindrom metabolic pe baza factorilor genetici aplicând metodele de bioinformatică MDR și MATLAB

click AICI

3

Sorin Gîju

Tipuri de cilindri urinari și semnificația lor diagnostică

click AICI

4

Patricia Mihăilescu

Diagnosticul maladiei hidatice, de la preclinic la biologia moleculară

click AICI

5

Nicoleta Stan

Executarea, interpretarea și diagnosticul diferențial al frotiurilor sanguine din LLA și LLC. Concordanța cu histogramele analizoarelor cu 5 DIFF

click AICI

6

Dorina Popa

Rolul specialistului de laborator medical în faza de post-examinare

click AICI

7

Cornelia Edițoiu

Detectarea mutațiilor de rezistență a mycobacterium tuberculosis prin metodele moleculare

click AICI

8

Adina Elena Stanciu

Prea mult colesterol ”bun” poate fi ”rău”?

click AICI

9

Alexandra Totan

Biomarkeri salivari de invazivitate în cancerului oral

click AICI

10

Florentina Rus - Hrincu

Stresul oxidativ şi funcţia tiroidiană

click AICI

11

Constanța Popa

Cine este mai important pentru pacient – echipamentul sau specialistul?

click AICI

12

Georgeta Sorescu

Controlul extern al calității a îmbunătățit calitatea rezultatelor analizelor medicale

click AICI

13

Tatiana Ciurea

Biomarkeri cardiaci utili în diagnosticul și managementul pacienților cu boli cardiovasculare

click AICI

14

Daniela Tiță

Determinări serice utile în carcinomul pancreatic

click AICI

15

Dan Enășescu

Managementul calității în imuno-diagnosticul afecțiunilor endocrinologice

click AICI