NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

OBBCSSR

conferinta

CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ NAȚIONALĂ A OBBCSSR 11 NOV. 2018

În calitate de președinte al OBBCSSR organizator a celei de a XIV-a Conferințe Științifice Naționale  a OBBCSSR, mulțumesc tuturor colegilor care au venit în număr atât de mare la Conferința OBBCSSR din 10.11.2018 - 770, care au apreciat organizarea ei și mulțumesc numărului mare de lectori care au captat atenția sălii prin nivelul științific al lucrărilor științifice prezentate.
Conferința a avut un program științific cu 23 de lucrări științifice care au fost prezentate și o lucrare științifică a fost prezentată sub formă de poster.
Două lucrări științifice care nu au putut fi prezentate datorită depășirii timpului afectat Conferinței vor fi trimise pe email tuturor participanților.
La cerere, vor putea fi trimise participanților și alte lucrări științifice dintre cele prezentate.
Certificatele de participare cu cele 16 credite-puncte EMC vor fi trimise participanților la Conferința Națională pe adresa de email primită la sediul OBBCSSR la înregistrarea pentru Conferință.
Președinții filialelor OBBCSSR vor primi pe email lista participanților la Conferință.
Abonamentul la revista oficială a OBBCSSR creditată cu 10 credite –puncte EMC este gratuit și poate fi efectuat prin completarea unui formular – talon de abonare (descarcă 
aici talonul) ce poate fi trimis pe adresa de email obbcssr@gmail.com, scanat pe fax 021/3134470 sau online direct de pe site www.obbcssr.ro.

Urmare a zecilor de solicitări pentru achiziționarea cărților de specialitate distribuite de OBBCSSR, membrii interesați pot achita contravaloarea de 100 lei / carte în contul RO96BRDE445 SV25945734450, BRD, Dorobanți și trimite până la 15 dec. 2018 pe adresa de email obbcssr@gmail.com - descarcă aici formularul de comandă.
În baza plății și a formularului completat trimis la sediul OBBCSSR, va fi făcută comanda tipăririi cărților și vor putea fi vizate certificatele de membru de către președinții filialelor.
Cărțile care pot fi achiziționate cu 100 lei pentru 15 credite EMC valabile numai în anul 2018 sunt: Biochimie medicală , Parazitologie medicală, Hematologie medicală.