NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

Conditii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist si chimist în Italia

In Italia există un singur corp profesional pentru biologi, incluzând mai multe activități (de mediu / nutriție / sănătate) și care este împărțit în 2 secţiuni: biolog "Junior", care are o diplomă de licență și poate fi înregistrat în sesiunea "B" a Registrului, şi biolog " Senior ", care are un titlu de cinci ani, care poate fi înscris în sesiunea "A" din același registru. În timp ce în unicitatea profesiei, legislația italiană, în fapt, lucrează în distincția de mai sus, care, de asemenea, corespunde cu o diversitate de activități exercitate, de exemplu, și cu referire la cazul de față, lipsa de pregătire în sectorul sănătății nu permite intrarea biologilor în Italia în sesiunea "A", ci doar permite înregistrarea lor în secțiunea "B".

 

Distincția stabilită mai sus implică o serie de probleme atunci când se solicită recunoașterea pentru biologii străini cu calificări de patru / cinci ani, dar complet lipsiţi de educație pentru sănătate, sau de către biologul dintr-un stat membru în care profesia de biolog sanitar este total independentă de alte profesii de biolog , de exemplu, mediu biolog / nutriție.

 

Prin urmare, în cazul în care autoritățile italiene competente, se confruntă cu o cerere de recunoaștere ca cea descrisă mai sus, sau în cazul în care procedurile de înregistrare în secțiunea '' B'' a Registrului de biologi italieni (ca sa fie înscrişi în "A "și au nevoie de competenţă specifică în Sănătate) trebuie să pună în aplicare măsuri de compensare, pentru a umple deficitul de formare acută.

 

Sursa: Ministerul Justiţiei din Italia, autoritate competentă de reglementare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în sistemul sanitar. Website: www.giustizia.it

 

În acest moment conform legislaţiei în vigoare pentru a fi înregistrat în Italia ca biolog membru al “Ordinului Biologilor din Italia” solicitantul dintr-o altă ţară membră a UE trebuie să prezinte următoarele documente:

  • Diplomă de studii universitare în biologie, specializarea biologie de 4 / 5 ani
  • Certificatul de membru al OBBCSSR
  • Autorizaţia de Libera practică din România
  • Adeverinţe de obţinere a gradului de specialist sau principal
  • Adeverinţe de la locul de muncă
  • Fişa postului de la locul de muncă

în original şi în copii xerox traduse şi legalizate.

Contact OBBCSSR

OBBCSSR
str. J.L. Calderon, nr.36, sc.A, ap.4, sector 2, Bucuresti

CIF 16334155
Cont BRD, Dorobanti
IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450


TEL: +4 021 231 44 71
TEL: +4 021 313 44 71
FAX: +4 021 313 44 70

Email: obbcssr@gmail.com
             presedinte@obbcssr.ro