NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

certificat membru

Certificatul de membru al OBBCSSR se elibereaza in baza Hotarârii Nr. 4 a Consiliului National al OBBCSSR din data de 26.04.2014.


Fiecare membru al OBBCSSR, posesor al Autorizatiei de libera practica eliberate în baza avizului OBBCSSR primeste un certificat de membru.

 

Certificatul de membru al OBBCSSR se elibereaza de la sediul central al OBBCSSR.

Certificatul  de membru se vizeaza anual de catre OBBCSSR prin filialele judetene si a Municipiului Bucuresti cu numarul de credite aferente anului respectiv, conform art. 6 alin. (1) Anexa Nr. 1 (Norme privind functionarea laboratoarelor medicale) a  OMS 1301/2007, pe baza urmatoarelor documente:


1.dovada realizarii celor 40 de credite EMC minine anuale din programul de pregatire profesionala continua;

2.adeverinta de salariat;

3.dovada platii cotizatiei de membru.

Orice schimbare a datelor înscrise in certificatul de membru atrage după sine modificarea acestuia.


      ACTUALIZAREA DATELOR


ESTE OBLIGATORIU  ca  fiecare biolog/chimist/biochimist sa anunte orice modificare survenita asupra datelor  cu care figureaza in evidentele OBBCSSR.  

Actualizarea datelor se va face in baza documentelor justificative corespunzatoare:

  1. Schimbarea numelui (casatorie / divort) sau a domiciliului  - certificat de Casatorie / Divort si copie dupa actul de identitate;
  2.  Modificarea gradului profesional (obtinerea titlului de specialist sau principal); - copie dupa ordinul MS  de confirmare  a obtinerii titlului de specialist sau principal intr-o specialitate medicala;
  3. Obtinerea celei de-a doua specialitati medicale; - copie dupa ordinul MS de confirmare  a obtinerii titlului de specialist sau principal intr-o specialitate medicala;
  4. Obtinerea titlului de Doctor  in stiinte - copie dupa Diploma de Doctor;
  5. Modificarea locului de munca: - Adeverinta de la noul loc de munca;
  6. Copie dupa Asigurarea de Raspundere Civila;
  7. Modificarea datelor de contact (adresa de e-mail, numar de telefon, etc).

 

 

» descarca formular actualizare date