NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

certificat membru

Procedura privind eliberare a CERTIFICATULUI DE MEMBRU al OBBCSSR, a adeverinței pentru Codul de parafă și înregistrare în Registrul Unic Național al Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR)

 

Descriere procedură: 

Eliberarea CERTIFICATULUI DE MEMBRU al OBBCSSR și a adeverinței pentru codul de parafă se realizează în vederea exercitării profesiilor de biochimist în sistemul sanitar, biolog în sistemul sanitar și chimist în sistemul sanitar din România. 

Eliberarea certificatului de membru al OBBCSSR și a adeverinței pentru codul de parafă pentru exercitarea profesiunilor de biochimist în sistemul sanitar, biolog în sistemul sanitar și chimist în sistemul sanitar din România se face conform  Legii nr.  460 / 2003 art. 24 lit. c).

Membrii OBBCSSR,  biochimiști din sistemul sanitar, biologi din sistemul sanitar  și chimiști din sistemul sanitar care au primit acceptul pentru înscrierea în organizația profesională OBBCSSR pentru a exercita legal profesia de biochimist în sistemul sanitar / biolog în sistemul sanitar / chimist în sistemul sanitar din România și au finalizat stagiul practic primesc certificatul de membru al OBBCSSR în baza autorizației de liberă practică eliberată de către Direcțiile de Sănătate Publică si a Dovezii cotizației de membru.

Certificatul de membru al OBBCSSR se elibereaza in baza Hotarârii Nr. 4 a Consiliului National al OBBCSSR din data de 26.04.2014.

Certificatul de membru al OBBCSSR se elibereaza de la sediul central al OBBCSSR.

Orice schimbare a datelor înscrise in certificatul de membru atrage după sine modificarea acestuia.

 

Înscrierea în Registrul Unic Național al biochimiștilor în sistemul sanitar, biologilor în sistemul sanitar și chimiștilor în sistemul sanitar  se face conform prevederilor art. 25 din  Legea nr.  460 / 2003.

Membrii OBBCSSR,  biochimiști din sistemul sanitar, biologi din sistemul sanitar și chimiști din sistemul sanitar cărora li s-a eliberat certificat de membru al OBBCSSR sunt înscriși automat în Registru Unic Național al OBBCSSR care se actualizează periodic conform art. 25 din Legea nr. 460/2003.

Documentele necesare pentru completarea dosarului profesional al biochimistului din sistemul sanitar / biologului  din sistemul sanitar / chimistului din sistemul sanitar care solicită eliberarea certificatului de membru se depun  sau se trimit la sediul OBBCSSR (adresa:   Str. J. L. Calderon, Nr. 36, Sc. A, Ap. 4, Parter, Sector 2, Bucureşti Program: de Luni – Vineri 09.00 – 17.30) sau  prin e-mail: obbcssr@gmail.com sau office@obbcssr.ro

Evaluare dosar: Documentele sunt preluate și înregistrate de Secretariatul OBBCSSR. 

Termenul legal de eliberare  al certificatului de membru al OBBCSSR de la data depunerii Autorizației de liberă practică  este de 15 de zile.

Eliberare documente OBBCSSR: la sediul OBBCSSR sau prin poșță sau curier rapid la adresa mentionata in buletin al membrului OBBCSSR. 

Documentele emise de OBBCSSR se eliberează titularului sau unei persoane împuternicite prin procură. 

 

VIZA CERTIFICATULUI DE MEMBRU AL OBBCSSR

Certificatul  de membru se vizeaza anual de catre OBBCSSR prin filialele judetene si a Municipiului Bucuresti cu numarul de credite aferente anului respectiv, conform art. 6 alin. (1) Anexa Nr. 1 (Norme privind functionarea laboratoarelor medicale) a  OMS 1301/2007, pe baza urmatoarelor documente:


1. dovada realizarii celor 40 de credite EMC minine anuale din programul de pregatire profesionala continua;

2. adeverinta de salariat;

3. dovada platii la zi a cotizatiei de membru al OBBCSSR 

 

ACTUALIZAREA DATELOR

ESTE OBLIGATORIU  ca  fiecare membru al OBBCSSR,  biolog in sistemul sanitar /chimist in sistemul sanitar /biochimist in sistemul sanitar sa anunte orice modificare survenita asupra datelor  cu care figureaza in evidentele OBBCSSR.  

Actualizarea datelor se va face in baza documentelor justificative corespunzatoare:

  1. Schimbarea numelui (casatorie / divort) sau a domiciliului  - certificat de Casatorie / Divort si copie dupa actul de identitate;
  2. Modificarea gradului profesional (obtinerea titlului de specialist sau principal); - copie dupa ordinul MS  de confirmare  a obtinerii titlului de specialist sau principal intr-o specialitate medicala;
  3. Obtinerea celei de-a doua specialitati medicale; - copie dupa ordinul MS de confirmare  a obtinerii titlului de specialist sau principal intr-o specialitate medicala;
  4. Obtinerea titlului de Doctor  in stiinte - copie dupa Diploma de Doctor;
  5. Modificarea locului de munca: - Adeverinta de la noul loc de munca;
  6. Copie dupa Asigurarea de Raspundere Civila;
  7. Modificarea datelor de contact (adresa de e-mail, numar de telefon, etc).

» descarca formular actualizare date

Contact OBBCSSR

OBBCSSR
str. J.L. Calderon, nr.36, sc.A, ap.4, sector 2, Bucuresti

CIF 16334155
Cont BRD, Dorobanti
IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450


TEL: +4 021 231 44 71
TEL: +4 021 313 44 71
FAX: +4 021 313 44 70

Email: obbcssr@gmail.com
             presedinte@obbcssr.ro