NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

CARTI-credite EMC

OBBCSSR a oferit membrilor săi de-a lungul anilor posibilitatea achiziționării contra-cost (prin intermediul OBBCSSR, distribuite de la sediul central direct sau prin poștă), a numeroase cărți de specialitate adresate biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care lucrează în diferite compartimente ale laboratoarelor de analize medicale.

 

Toate cărțile de specialitate distribuite prin intermediul OBBCSSR sunt creditate în programul de pregătire profesională continuă al biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care lucrează în sistemul sanitar din România.

 

Titlurile cărților distribuite :

1. GHID DE BIOCHIMIE MEDICALĂ

Autori: Maria GREABU , Alexandra TOTAN

Co-autori: Maria MOHORA, Anica DRICU, Alina Elena PÂRVU, Liliana FOIA, Marilena MOTOC

 

2. GHID PRACTIC DE HEMATOLOGIE MEDICALĂ

Autori: Valeriu GĂMAN

Maria DOBREANU, Nicoleta Mihaela STAN

 

3.      GHID PRACTIC DE PARAZITOLOGIE MEDICALĂ

Autor -  Patricia Elena MIHĂILESCU

 

4.      IMUNOLOGIE ȘI IMUNOPATOLOGIE

Autori: Grigore MIHĂIESCU, Carmen CHIFIRIUC

 

5.      SPECIALIȘTII DIN LABORATOARELE MEDICALE

Autor: Constanța POPA

 

6.      MICROBIOLOGIE ȘI VIRUSOLOGIE MEDICALĂ

Autori: Carmen CHIFIRIUC, Grigore MIHAIESCU, Veronica LAZĂR

 

7.      GHID DE MARKERI TUMORALI ȘI ENDOCRINI

Autori: Adina-Elena STANCIU,

Andra CARAGHEORGHEOPOL, Corin BADIU

 

Biologii, chimiștii și biochimiștii care lucrează în diferite compartimente ale laboratoarelor de analize medicale pot achiziționa, suplimentar față de titlurile menționate mai sus,  contra sumei de 100 lei  cartea

”CATALOGUL ANALIZELOR  MEDICALE din compartimentele de Biochimie, Hematologie, Hemostază și Imunologie”.


Autorii cărților de specialitate adresate biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care lucrează în diferite compartimente ale laboratoarelor de analize medicale  pot solicita distribuția cărții prin intermediul OBBCSSR în cadrul programului de pregătire profesională continuă.


Cărțile distribuite astfel membrilor OBBCSSR sunt creditate cu un număr diferit de credite EMC în cadrul programului de pregătire profesională continuă.


Autorii cărților de specialitate pot trimite solicitarea la adresa de e mail consilier.juridic@obbcssr.ro (în care este menționat titlul cărții, autorii, prețul de editare).


Informații suplimentare referitoare la plata și distribuția cărților de specialitate care se adresează biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care lucrează în diferite compartimente ale laboratoarelor de analize medicale sunt trimise pe e-mail tuturor membrilor OBBCSSR cu adresa de e-mail în baza de date de la sediul central.

Contact OBBCSSR

OBBCSSR
str. J.L. Calderon, nr.36, sc.A, ap.4, sector 2, Bucuresti

CIF 16334155
Cont BRD, Dorobanti
IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450


TEL: +4 021 231 44 71
TEL: +4 021 313 44 71
FAX: +4 021 313 44 70

Email: obbcssr@gmail.com
             presedinte@obbcssr.ro