NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA


»Nr. 1090/24.09.2018 cu titlul  Corpul profesional OBBCSSR solicită păstrarea dreptului câștigat pentru membri săi - 82% din salariul medicului specialist. Apasa  AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

aviz

Procedură privind eliberarea AVIZULUI OBBCSSR necesar pentru obținerea aautorizației de liberă practică în vederea exercitării profesiei de biochimist în sistemul sanitar, biolog în sistemul sanitar și chimist în sistemul sanitar din România  


Descriere procedură: Eliberarea avizului Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR) necesar pentru obținerea Autorizației de liberă practică se realizează în vederea exercitării profesiilor de biochimist în sistemul sanitar, biolog în sistemul sanitar și chimist în sistemul sanitar din România. 

 

Eliberarea AVIZULUI OBBCSSR pentru exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog și chimist în sistemul sanitar din România se face conform  art. 3 alin. (1) din  Legea 460 / 2003.

 

Membrii OBBCSSR, biochimiști in sistemul sanitar, biologi in sistemul sanitar și chimiști in sistemul sanitar care au primit acceptul pentru înscrierea în organizația profesională OBBCSSR pentru a exercita legal profesia de biochimist în sistemul sanitar / biolog în sistemul sanitar / chimist în sistemul sanitar din România primesc avizul OBBCSSR necesar pentru obținerea Autorizației de liberă practică după finalizarea stagiului practic de min. 6 luni efectuat conform Legii nr. 335 / 2013. 

 

Documentele necesare pentru completarea dosarului profesional al biochimistului din sistemul sanitar / biologului din sistemul sanitar / chimistului din sistemul sanitar care solicită eliberarea Avizului Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR) se depun sau se trimit:

- la sediul OBBCSSR Adresa:   Str. J. L. Calderon, Nr. 36, Sc. A, Ap. 4, Parter, Sector 2, Bucureşti Program: de Luni – Vineri 09.00 – 17.30

- prin posță:   Str. J. L. Calderon, Nr. 36, Sc. A, Ap. 4, Parter, Sector 2, Bucureşti 

- prin e-mail: obbcssr@gmail.com sau office@obbcssr.ro


Evaluare dosar:

Documentele sunt preluate și înregistrate de Secretariatul Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR) și analizate / verificate de Departamentul Juridic al OBBCSSR.

Termenul legal de răspuns al OBBCSSR de la data depunerii dosarului complet este de 15 de zile.

 

Eliberare avizului OBBCSSR:

-  la sediul OBBCSSR 

* Documentele emise de Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR) se eliberează titularului sau unei persoane împuternicite prin procură.

- prin posță sau curier rapid la adresa mentionata in buletin

 

Documente pentru eliberarea AVIZULUI OBBCSSR necesar pentru obtinerea autorizatiei de libera practica:

Nr. Crt.

Nume document

Descriere document

1

Certificat de sănătate tip A5 

 (document tipizat, eliberat de un medic specialist neurolog/ medic psihiatru/ psiholog și de medicina muncii) - copie xerox

2

Cazier judiciar neexpirat

 copie xerox

3

Contractul de stagiu practic conform legislației valabile în România și statele membre ale UE si Certificatul de finalizare a stagiului practic (conform Anexei nr. 5 din H.G nr. 473/2014 norme de aplicare a Legii nr. 335/2013)

 copie xerox

4

Dovada calității de angajat Extras Revisal si contractul individual de muncă

 copie xerox

5

Cerere de eliberare aviz

» descarca documentul

6

Dovada achitării taxei de eliberare a avizului OBBCSSR în valoare de 100 lei

Se achită în contul OBBCSSR RO 96 BRDE 445 SV 259 457 34450, deschis la BRD.

 

Contact OBBCSSR

OBBCSSR
str. J.L. Calderon, nr.36, sc.A, ap.4, sector 2, Bucuresti

CIF 16334155
Cont BRD, Dorobanti
IBAN RO 96 BRDE 445 SV 25945734450


TEL: +4 021 231 44 71
TEL: +4 021 313 44 71
FAX: +4 021 313 44 70

Email: obbcssr@gmail.com
             presedinte@obbcssr.ro