NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA

»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

ORDINUL BIOCHIMISTILOR, BIOLOGILOR SI CHIMISTILOR IN SISTEMUL SANITAR DIN ROMANIA

Deciziile Consiliului Național al OBBCSSR din 12 mai 2018

 

La Ședința Consiliului Național al OBBCSSR din data de 12 mai 2018 :
 
 
  1. A fost actualizat Statutul OBBCSSR în conformitate cu  modificările legislative din sănătate;
  2. A fost votată componența Comisiilor de Disciplină și Superioară de Disciplină ale OBBCSSR (Comisii similare cu cele ale CMR);
  3. A fost completată HCN 1 privind cotizația. 
  4. S-a decis ca Revista oficială a OBBCSSR (RRLM) să fie disponibilă gratuit în anul 2018 tuturor colegilor care o comandă (vezi formular electronic sau tipărit) pentru a facilita comunicarea între OBBCSSR și membri având în vedere realizarea Registrului unic al tuturor profesioniștilor din sănătate;  RRLM este creditată de Comisia Profesional Științifică Învățământ și Legislație cu 10 credite EMC și va apărea numai în format electronic (pdf).
  5. S-a aprobat semnarea unui Protocol național de colaborare între OBBCSSR și SANITAS pentru ca membrii OBBCSSR înscriși în SANITAS să fie reprezentați de SANITAS  în negocierile salariale cu Guvernul.
 
 
Cu respect,

Președinte al OBBCSSR mandat 2016-2020

Dr.Constanța Popa

 

 

Rezultatele discuției din 11 mai 2018 cu reprezentanții MS

pichetare_ms

Ca urmare a numeroaselor și constantelor demersuri intreprinse de OBBCSSR de la data afișării publice a legii salarizării(aprilie 2017) până în prezent (mai 2018) și în urma discuțiilor purtate astăzi 11 mai 2018 cu reprezentanții MS, am obținut următoarele:


  • Elaborarea textului titlului IX din PL privind exercitarea profesiilor în sănătate de către reprezentanții legali ai OBBCSSR împreună cu reprezentanții MS;
  • Audiență la Dna. Ministru al Sănătății Sorina Pintea pentru a-i solicita stabilirea unor coeficienți de ierarhizare / salarizare pentru gradele profesionale specialist și principal ale biochimiștilor, chimiștilor și biologilor apropriați de cei ai medicului specialist (ca până în anul 2018) corespunzători principiului ”la muncă egală - salarii egale”;
  • Transmiterea la OBBCSSR a notei de fundamentare a MS privind inversarea în Legea 153 din anul 2017, a valorii coeficientului de ierarhizare a funcției de bază a biochimiștilor, biologilor și chimiștilor (1,63) față de coeficientul de salarizare comparativ  al asistentului licențiat (1,67) comparativ cu situația existență în legea 284/2010 când valoarea coeficientului de ierarhizare era 3,19 (bbc) versus 3,04 (asistent licențiat).

 

CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII (CNCD) se va pronunța în data de 28 mai dacă Guvernul a încălcat principiul ”la muncă egală, salarii egale” în salarizarea actuală a membrilor OBBCSSR.


 


Ministerul Sănătății a invitat OBBCSSR pentru realizarea

 

Registrului UNIC al profesioniștilor din sănătate

 

 

 

 

Reprezentanta OBBCSSR, Dna. Dr. Constanța Popa, a fost invitată de Ministerul Sănătății alături de reprezentanții profesiilor medicale: medici, medici dentiști, farmaciști și asistenți medicali pentru a purta discuții privind realizarea Registrului Unic al Profesioniștilor din Sănătate.

La o data pe care  o vom anunța, fiecare membru al OBBCSSR își va putea actualiza electronic/online (www.obbcssr.ro) informațiile din actualul Registru Unic al membrilor OBBCSSR realizat conform legii 460/2003.

 


 

 

LEGEA SALARIZĂRII


OBBCSSR pichetează MS în 11 mai 2018


BEXN a decis în unanimitate de voturi că vom picheta sediul Ministerul Sanatatii in 11 mai 2018 pentru coeficientii de ierarhizare/salarizare care ne schimba statutul profesional.

Toți colegii nemultumiti de schimbarea de catre MS a statutului nostru profesional sunt asteptati la pichetarea MS in 11 mai 2018 intre orele 10:30-12:00.

 

 

 

OBBCSSR - Scrisoare deschisă pentru MS

 

 

 

 

In data de 03.05.2018, OBBCSSR a depus la MS o scrisoare deschisa »citeste scrisoarea deschisa , publicata și în presă.  


Schimbarea ierarhizării în laborator ne va afecta statutul profesional și implicit salarizarea tuturor membrilor  OBBCSSR, atât din sistemul public cât  și din sistemul privat.


Așteptăm o explicatie clara la întrebarea ”Ministerul Sănătății schimbă statutul profesional al chimiștilor, biochimiștilor și biologilor din sănătate?” , in caz contrar vom picheta sediul MS in data de 11 mai 2018 intre orele 10:30-12:00.

 

 

 

Participarea membrilor OBBCSSR la mitingul SANITAS

 


 

 

 

 

 

 

Multumim tuturor colegilor membri ai SANITAS care plătesc constant de mulți ani o cotizație la SANITAS,

Multumim tuturor colegilor care au participat la mitingul Sanitas de la București din 26.04.2018,

Muțumim tuturor colegilor care au luat cuvântul și au militat pentru salarizarea noastră echitabilă!